Ανακοίνωση Νο 111

Clock in – clock out

Συνάδελφοι,

 

Ο Σύλλογος εύχεται σε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, καλή χρονιά, με υγεία και κάθε χαρά.

 

Η πρώτη ανακοίνωσή μας για τη νέα χρονιά, θα θέλαμε να είχε ένα πιο ευχάριστο χαρακτήρα. Λαμβάνουμε όμως ενημερώσεις από συναδέλφους, ότι καθετοποιείται μία προφορική εντολή για την παράκαμψη της αληθούς δήλωσης των στοιχείων έναρξης και λήξης της ώρας εργασίας. 

 

Συγκεκριμένα, σε αρκετές περιπτώσεις, ζητείται η καταγραφή της έναρξης να είναι στις 7.45 ενώ αντίστοιχα της λήξης να είναι στις 15.15 τις ημέρες πλην της Παρασκευής και στις 14.45 την Παρασκευή με την παράλληλη παραμονή και εργασία του εργαζόμενου μετά την δήλωση αποχώρησης.

 

Για να προλάβουμε τα κακώς κείμενα που θα να δημιουργηθούν θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι αυτή η πρακτική αντίκειται στις διατάξεις του Νόμου και επιφέρει αντίστοιχες νομικές κυρώσεις.

Καλούμε το όποιο ιεραρχικό επίπεδο διοίκησης που ανέλαβε να καθετοποιήσει τέτοιου είδους εντολή, να την ανακαλέσει άμεσα, διαφορετικά θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά μας προκειμένου να διαφυλάξουμε τη νομιμότητα. Η καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας αλλά και στο Υπουργείο Εργασίας θα είναι οι άμεσες ενέργειες μας προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Καλούμε τους διευθυντές που λαμβάνουν τον άχαρο ρόλο της μεταβίβασης της εντολής να διαφυλάξουν τη νομιμότητα. Θα βρεθούν οι ίδιοι εκτεθειμένοι καθώς οι εντολές αυτές θα θεωρηθούν δική τους υπαιτιότητα.

 

Καλούμε τέλος, όλους του εργαζόμενους, να μη δεχθούν να δηλώσουν ψευδή στοιχεία και να προστατεύσουν και οι ίδιοι μαζί με εμάς, την εργασία και το ωράριό μας.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Μουλακάκης Στυλιανός                   Νάκος Βάιος 

 
Go to top