ΟΤΟΕ

Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, με θέμα τη διαχείριση των κόκκινων δανείων της Τράπεζας Πειραιώς από νέο εταιρικό σχήμα στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας της Τράπεζας με τον χρηματοοικονομικό όμιλο Intrum.

Ο Σύλλογός μας, από την πρώτη στιγμή, μαζί με την ΟΤΟΕ, μακριά από λαΐκισμούς και σκοπιμότητες, συντάχθηκε στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας μας, ώστε να δεσμευτεί η Τράπεζα για την εθελοντική συμμετοχή στο εγχείρημα και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων, καθώς θεωρούμε ότι το θέμα αφορά ολόκληρο τον Κλάδο και μόνο με τη συνδρομή της Ομοσπονδίας μας, μπορούμε να αποσπάσουμε συμφωνίες και να να περιφρουρήσουμε την τήρησή τους.

Στην προσπάθεια αυτή, μένουμε μαζί με το Σύλλογό μας, μένουμε μαζί με την ΟΤΟΕ.

Επισυνάπτουμε την Ανακοίνωση Νο 14 της ΟΤΟΕ.

Read more: ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΤΟΕ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΟΤΟΕ, με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας απέστειλε θέσεις και προτάσεις του κλάδου στην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Ε. Αχτσιόγλου ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου της Κυβέρνησης στην ελληνική Βουλή με αντικείμενο «Ρύθμιση Οφειλών προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις».

Read more: Ανακοίνωση ΟΤΟΕ Νο 10

Επισυνάπτουμε σημείωμα από τη Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων της Ομοσπονδίας μας, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας παρακολούθησης σχολικής επίδοσης.

Ακολουθεί και αντίστοιχο σημείωμα για τα ισχύοντα για μονογονεϊκή οικογένεια.

Read more: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ

Συνάδελφοι,

Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, "Ρύθμιση Οφειλών προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις", η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ στη συνεδρίασή της 2-5-2019, αποφάσισε και απέστειλε στην Υπουργό Εργασίας επιστολή με θέσεις και προτάσεις σχετικά με σημαντικά εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα, που χρήζουν άμεσης νομοθετικής ρύθμισης, για την αποκατάσταση προστατευτικών διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, την ολοκληρωμένη επαναφορά της κανονικότητας στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Με την επιστολή αυτή, την οποία σάς κοινοποιούμε, η ΟΤΟΕ συγκεκριμένα εστίασε:

Read more: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, στη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία το πλαίσιο της συμφωνίας για τη νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων, 2019-2021. 

Παραθέτουμε ακολούθως τη σχετική Ανακοίνωση Νο 9 που εξέδωσε σχετικά η Ομοσπονδία μας.

 
 
 
ΘΕΣΜΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
 
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΝΕΑ ΤΡΙΕΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΟΤΟΕ για μια ακόμα φορά καταξιώνει στην πράξη το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος και υπερασπίζει τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων με μία νέα Κλαδική Σύμβαση, που διασφαλίζει τα βασικά εργασιακά δικαιώματα και την κάλυψη βασικών αναγκών των τραπεζοϋπαλλήλων.

Read more: ΘΕΣΜΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Page 1 of 23

Go to top