Αναζητήστε

ΟΤΟΕ

OTOE logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 27

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17-4-2024

 

Απαιτούμε:

èΑποφασιστική αντιμετώπιση της ακρίβειας και προστασία της αγοραστικής δύναμης των μισθών μας.

èΑποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις.

èΙκανοποίηση των διεκδικήσεων του κλάδου από την Κυβέρνηση και τους εργοδότες.

Στις 17 του Απρίλη απεργούμε:

Read more: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17-4-2024

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 23

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΤΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με το εργασιακό νομοσχέδιο που ψήφισε η Κυβέρνηση για την κατάργηση του άρθρου 4 της ΠΥΣ 6/12, σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Για όσους τραπεζοϋπάλληλους προσλήφθηκαν μετά τις 14-2-2012 ο χρόνος υπηρεσίας για την αλλαγή κλιμάκιου και τον υπολογισμό του επιδόματος πολυετίας βάση των κλαδικών Σ.Σ.Ε. ξεκινά από την 1-1-2024, οπότε την 1-1-2025 θα μεταβούν στον αμέσως ανώτερο βασικό μισθό (κλιμάκιο του ενιαίου μισθολογίου). Παράλληλα οι τράπεζες οφείλουν να καταβάλλουν το επίδομα πολυετίας προσαυξημένο κατά 1,85% επί του νέου βασικού μισθού. Επιπλέον, τα ποσοστιαία επιδόματα (σπουδών, οικογενειακά κ.λπ.) θα υπολογιστούν κατά περίπτωση στον νέο ανώτερο βασικό μισθό (κλιμάκιο ενιαίου μισθολογίου).
  2. Όσοι τραπεζοϋπάλληλοι είχαν προσληφθεί πριν τις 14-2-2012 και είχαν υπόλοιπα μηνών υπηρεσίας/προϋπηρεσίας μέχρι τις 14-2-2012, από 1.1.2024 θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν τον χρόνο (μήνες) υπηρεσίας/προϋπηρεσίας τους. Μόλις συμπληρώσουν τους 12 μήνες, θα ισχύουν και για αυτούς όσα αναλυτικά αναφέρονται παραπάνω (αλλαγή κλιμακίου, αύξηση επιδόματος πολυετίας, επανυπολογισμός ποσοστιαίων επιδομάτων στο νέο βασικό μισθό).

Ο νέος εργασιακός νόμος προβλέπει, ότι ποσά που προκύπτουν από τις παραπάνω αυξήσεις, συμψηφίζονται με υπέρτερες καταβαλλόμενες τακτικές αποδοχές. Εννοείται, όμως, ότι συμψηφισμός δεν γίνεται με αποδοχές για τις οποίες προβλέπεται μη συμψηφισμός με βάση διατάξεις επιχειρησιακών Σ.Σ.Ε., ατομικών συμβάσεων κ.λπ.

Read more: Ανακοίνωση ΟΤΟΕ Νο 23

ekdOTOE

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων της Ομοσπονδίας μας και με αφορμή τις Άγιες Ημέρες που ακολουθούν, σας προσκαλούμε στην χορωδιακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος (Κυδαθηναίων 10, Αθήνα), την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 19:30.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Η ΟΤΟΕ τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, καλεί τις συναδέλφισσες του κλάδου

την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Μαρτίου 2023στις 19:00

στο Θέατρο «ΠΟΡΕΙΑ», Τρικόρφων 3, 10433 Αθήνα, τηλ. 2108210991

να διασκεδάσουμε, να συγκινηθούμε,να προβληματιστούμε, να χαμογελάσουμε, να μαγευτούμε από Θέατρο!

Φέτος επιλέξαμε το έργο :

«Το Κουκλόσπιτο»του Χένρικ Ίψεν

Πρόκειται για το έργο, που ο μεγάλος Νορβηγός έγραψε το 1879 και εξερράγη σαν βόμβα στην εποχή του, καθώς με τολμηρό τρόπο πραγματεύεται –ανάμεσα σε άλλα– την τραγική υποκρισία που μπορεί να διαποτίζει έναν γάμο, τα κίβδηλα ιδεώδη, τις συνέπειες της επιπολαιότητας (ακόμη και της αθώας), τα ζωτικά μας ψεύδη, την Αλήθεια που, όπως έχει πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, «είναι σπάνια καθαρή και ποτέ απλή».

Read more: Η ΟΤΟΕ τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, καλεί τις συναδέλφισσες του κλάδου

Page 1 of 39

Go to top