ΣΕΤΠ

Ενημερωτικό Σημείωμα Νο 29

 

Κάλυψη των μελών του Συλλόγου από το απεργιακό ταμείο, για την απεργία της 21ης Ιουνίου

 

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι με βάση την απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, η συμμετοχή των μελών του Συλλόγου στην απεργία της 21ης Ιουνίου 2022, θα αποζημιωθεί καθ’ υπέρβαση όσων ορίζονται στο καταστατικό του απεργιακού ταμείου. Η πίστωση στους λογαριασμούς των συναδέλφων, θα ξεκινήσει εντός της εβδομάδας. Το ποσό που θα πιστωθεί, θα είναι 40€.

Δε μπορεί να μη σχολιαστεί το γεγονός, ότι η Τράπεζα έσπευσε, την αμέσως επόμενη ημέρα της απεργίας, να παρακρατήσει από τη μισθοδοσία μας το αναλογούν ποσό, ενώ σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις το έπραττε στη μισθοδοσία του επόμενου μήνα. Για όποιο λόγο και αν έγινε αυτό, όλοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα, αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε την υπογραφή ικανοποιητικής Επιχειρησιακής Σύμβασης.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης        Βάιος Νάκος

Ανακοίνωση Νο 68

 

ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

Με ιστορικά ποσοστά μεγάλης συμμετοχής πραγματοποιήθηκε η απεργία της 21/6 που  προκήρυξε ο Σύλλογός μας και συμμετείχαν και οι υπόλοιποι σύλλογοι στην Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα, μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο το μήνυμα της απεργίας.Για πρώτη φορά οι συνάδελφοι με τη μαζική συμμετοχή τους, εξέθεσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της Τράπεζας για το προσωπικό και απαίτησαν την υπογραφή ικανοποιητικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Οι συνάδελφοι που απήργησαν και αποτελούν την ενεργή δύναμη του Συλλόγου, θα έχουν την απόλυτη υποστήριξη και συμπαράστασή μας και θα αποτελέσουν τον οδηγό μέχρι να υπερνικηθεί ο φόβος σε όλους τους εργαζόμενους.

Read more: ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ανακοίνωση Νο 66

 

Απεργία 21 Ιουνίου 2022

Οργανώνουμε την αντίδρασή μας

Συνάδελφοι,

Προετοιμάζοντας την απεργία της Τρίτης 21 Ιουνίου, που προκήρυξε ο Σύλλογος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, αποφάσισε ομόφωνα να ενεργοποιήσει το απεργιακό ταμείο, κατ’ εξαίρεση του καταστατικού του, ώστε να υποστηρίξει την συμμετοχή και τους συνάδελφους, που θα απεργήσουν.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και νομικά κατοχυρωμένο, αποτελεί δε την υψίστη πράξη αντίδρασης των εργαζομένων. Το δικαίωμα στην απεργία, δεν μπορεί κανένας να το παρεμποδίσει, να το παρενοχλήσει, ή έστω οχλήσει αφήνοντας υπόνοιες. Ακόμα και η ερώτηση για την δήλωση πρόθεσης απεργίας, είναι πέρα από τα όρια. Η παρεμπόδιση απεργίας είναι ποινικό αδίκημα, προς γνώση όλων. Σε περίπτωση εμφάνισης τέτοιων φαινόμενων, οι συνάδελφοι καλούνται να μας ενημερώσουν.

 

Συνάδελφε,

Read more: Απεργία 21 Ιουνίου 2022 - Οργανώνουμε την αντίδρασή μας

Ανακοίνωση Νο 67

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Μετά από τρεις διαδοχικές συναντήσεις, με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία παρέμεινε προσηλωμένη σε μια ανυποχώρητη και αρνητική στάση, τόσο στα οικονομικά θέματα όσο - εξίσου - και στα θεσμικά αιτήματα του Σ.Ε.Τ.Π. για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης 2022-2025, προκηρύχθηκε ΑΠΕΡΓΙΑ για την Τρίτη 21 Ιουνίου.

Τα δίκαια και εμπεριστατωμένα αιτήματα μας, για το σύνολο των εργαζόμενων στην Τράπεζα είναι:

Read more: ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Ανακοίνωση Νο 65

ΑΠΕΡΓΙΑ

Συνάδελφοι,

Μετά από την τρίτη συνάντηση για τη διαπραγμάτευση της νέας Επιχειρησιακής μας Σύμβασης, όπου το χάσμα των θέσεων ανάμεσα στη Διοίκηση και τους εργαζόμενους παραμένει αγεφύρωτο, ο Σ.Ε.Τ.Π. προκηρύσσει:

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, για την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Διανύουμε μία εποχή έντονων εργασιακών ανατροπών προς το χειρότερο, είτε με αποφάσεις της Διοίκησης της Τράπεζας, είτε με εργασιακούς Νόμους, που και τα δύο βάλουν στον πυρήνα της εργασιακής μας ζωής.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, είναι εφικτά, είναι αναγκαία!

Απεργούμε για:

ü  Επιχειρησιακή Σύμβαση που διασφαλίζει την εργασία μας.

ü  Επιχειρησιακή Σύμβαση που αντανακλά στις ανάγκες της εργασίας μας και μιας εποχής ανατιμήσεων και πληθωρισμού.

ü  Να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο businessplan που εκπαραθυρώνει στο σχεδιασμό του, τον έναν στους τρείς εργαζόμενους.

ü  Την διατήρηση του δικτύου καταστημάτων, πέρα από όποια φημολογούμενη αναστολή λόγω προεκλογικής περιόδου.

ü  Τις απαράδεκτες πρακτικές πιέσεων και εκφοβισμού (στοχοποιημένοι συνάδελφοι με αδιαφανή κριτήρια, συνάδελφοι με «ημερομηνία λήξης» στα πενήντα και κάτι, συνάδελφοι που βρέθηκαν να εργάζονται μακριά από τις οικογένειές τους).

Συνάδελφοι

Σε αυτό τον αγώνα, ο κάθε εργαζόμενος και οι Σύλλογοι, πρέπει να είμαστε μαζί, πέρα από κοντόφθαλμες φιλοδοξίες και παραπλανητικούς λαϊκισμούς.

Απεργούμε και καλούμε: Κάθε εργαζόμενο χωριστά και όλους τους Συλλόγους να στηρίξουν τον αγώνα μας αυτό.

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της απεργίας 21 Ιουνίου, έξω από το κτίριο της Διοίκησης, Αμερικής 4, στις 11.00 π.μ.

 

ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης       Βάιος Νάκος

Page 1 of 102

Go to top