ΣΕΤΠ

Ανακοίνωση Νο 108

Το σχήμα Επιβράβευσης για τους εργαζόμενους, αντικείμενο διαπραγμάτευσης για την Επιχειρησιακή Σύμβαση

 

Συνάδελφοι,

Σε σχέση με το «Σχήμα Επιβράβευσης για τους εργαζόμενους στο Δίκτυο καταστημάτων», θέλουμε να επισημάνουμε, ότι κάθε έμπρακτη αναγνώριση από την πλευρά της Τράπεζας, είναι σε θετική κατεύθυνση. Βασική όμως προϋπόθεση, είναι να πληρούνται συγκεκριμένοι όροι, που είναι η δίκαιη και διαφανής κατανομή της επιβράβευσης και το ύψος του ποσού να αντικατοπτρίζει το λόγο της επιβράβευσης με ουσία και να μην αποτελεί επιβράβευση κατ’ ευφημισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήσαμε εξ αρχής από την Τράπεζα η επιβράβευση αυτή να ενταχθεί στους όρους της υπό διαπραγμάτευση Επιχειρησιακής Σύμβασης. Θέλουμε ουσιαστικά να εξασφαλίσουμε:

Read more: Το σχήμα Επιβράβευσης για τους εργαζόμενους, αντικείμενο διαπραγμάτευσης για την Επιχειρησιακή Σύμβαση

Ανακοίνωση Νο 107

 

Ευθύνη για τους εργαζόμενους, ευθύνη για το θεσμό της Επιχειρησιακής Σύμβασης

Απομονώνουμε ανεύθυνες, επικίνδυνες πολιτικές για ίδια οφέλη

 

Ο Σύλλογός μας, ως ο αντιπροσωπευτικός και μεγαλύτερος Σύλλογος στην Τράπεζα Πειραιώς, έχει την ευθύνη υπογραφής Συμβάσεων με την Τράπεζα, που τη δεσμεύουν για το σύνολο του προσωπικού. Διαχρονικά θέτει ως πρωταρχικό στόχο, την υπογραφή Επιχειρησιακών Συμβάσεων, που αφενός θα διευρύνουν τα εργασιακά δικαιώματα για το σύνολο των εργαζομένων και αφετέρου θα ομογενοποιούν τα δικαιώματα αυτά (ανεξαρτήτως τράπεζας προέλευσης), λαμβάνοντας πάντοτε μέριμνα για τη διατήρηση τυχόν ευνοϊκότερων όρων εργασίας που προκύπτουν από προϋπάρχουσες Συμβάσεις.

Ως αντιπροσωπευτικός Σύλλογος όλων των εργαζομένων, δεν έχουμε το περιθώριο για ανεύθυνες μαξιμαλιστικές προτάσεις - αιτήματα που θα οδηγούσαν την όποια διαπραγμάτευση σε αδιέξοδο, αλλά ούτε την ευχέρεια να «νίψουμε τας χείρας μας» ρίχνοντας την ευθύνη μη υπογραφής Σύμβασης σε τρίτους, αφού οι συνέπειες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι καταστροφικές για τους εργαζόμενους.

Read more: Ευθύνη για τους εργαζόμενους, ευθύνη για το θεσμό της Επιχειρησιακής Σύμβασης

Ανακοίνωση Νο 106

Συνάδελφοι,

Όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, η υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης είναι κυρίαρχο θέμα για το σύνολο των εργαζομένων και κορυφαίο ζήτημα για το Σύλλογό μας. Στην κατεύθυνση αυτή και παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, λόγω των περιορισμών από την πανδημία του Κορωνοϊού, δε σταματήσαμε την προσπάθεια για επανέναρξη διαλόγου, όπως και έγινε.

Στις πρώτες επαφές, διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει σύγκλιση, μεταξύ των θέσεων του Συλλόγου και εκείνων της Τράπεζας.

Read more: Ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις για την Επιχειρησιακή Σύμβαση

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΤΗΣΙΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΟΑΣΑ 2020

ΕΩΣ 31/5/2020 (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ)

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, που εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια της παρούσας συγκυρίας και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι, έχει υλοποιηθεί από τον ΟΑΣΑ, σε συνεργασία με τον διαχειριστή του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου, ειδική ρύθμιση, ώστε τα χρονικά προϊόντα κομίστρου (κάρτες) να παραμείνουν διαθέσιμα προς μεταφορά και επιδότηση έως τις 31.05.2020.

Παρατείνεται δηλαδή η διαδικασία επιδότησης έως 31.05.2020 (καταληκτική ημερομηνία), λόγω του γεγονότος ότι οι δικαιούχοι δεν μπορούν να μεταβούν στα σχετικά σημεία για την επιδότηση των καρτών τους.

Για την αποφυγή τυχόν παρερμηνείας, σάς ενημερώνουμε, ότι η εν λόγω ρύθμιση:

Read more: Επιδότηση ετήσιων καρτών ΟΑΣΑ - παράταση προθεσμίας

5-5-20

 

5 Μαΐου 2010… 5 Μαΐου 2020…

10 χρόνια από ένα τραγικό γεγονός, που σημάδεψε τη ζωή μας.

10 χρόνια χωρίς τους τρεις συναδέλφους μας,

Παρασκευή, Νώντα και Αγγελική με το αγέννητο παιδί της.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ!

 

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, καταθέτουμε στεφάνι στο τραγικό σημείο.

Λόγω της κατάστασης, το τρισάγιο θα πραγματοποιηθεί μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

 

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Π.

Page 1 of 59

Go to top