Αναζητήστε

ΣΕΤΠ

Ανακοίνωση Νο 142

Αιμοδοσίες Σ.Ε.Τ.Π.

25, 26 Μαΐου και 28, 29 Ιουνίου 2023 στην Αθήνα και

14 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη

aimodosia 2023 kal

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας προγραμμάτισε - όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή - τις εθελοντικές αιμοδοσίες του, με βάση τις πραγματικές και αυξημένες ανάγκες που θα υπάρξουν για αίμα.

Έτσι, θα πραγματοποιήσουμε αιμοδοσία σε πέντε σημεία, προκειμένου να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν τους αιμοδότες μας και να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συλλογή μονάδων αίματος.

Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες και τα σημεία αιμοδοσίας είναι:

  1. Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, κτίριο Λ. Αλεξάνδρας 170, στο Γυμναστήριο, ώρα 11.00 – 17.00.
  2. Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, κτίριο Λ. Συγγρού 87, στην αίθουσα «ΟΥΡΑΝΙΑ», ώρα 11.00 – 17.00
  3. Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, κτίριο Εθνικής Αμύνης, στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα του 7ου ορόφου, ώρα 11.00 – 16.30.
  4. Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, κτίριο Χειμάρας 11, στην αίθουσα «Καραθεοδωρή», ώρα 11.00 – 17.00
  5. Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στα γραφεία Σ.Ε.Τ.Π., Καραγεώργη Σερβίας 2, 5ος όροφος, ώρα 11.00 – 17.00.


Υπενθυμίζουμε ότι οι αιμοδότες δικαιούνται δύο ημέρες αιμοδοτικής άδειας μέσα στο χρόνο, για κάθε αιμοδοσία και μέχρι τέσσερεις εάν οι αιμοδοσίες είναι δύο ή περισσότερες (η άδεια δεν μεταφέρεται στον επόμενο χρόνο).

Read more: Αιμοδοσίες Σ.Ε.Τ.Π. 25, 26 Μαΐου και 28, 29 Ιουνίου 2023 στην Αθήνα και 14 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση Νο 141

Ο Σύλλογος έδωσε ασφαλή λύση για τους εργαζόμενους των καταστημάτων που έκλεισαν

 

Συνάδελφοι,

Τους τελευταίους έξι μήνες, ένα σύνολο 50 συναδέλφων από την Περιφέρεια παραμένει στο σπίτι του με άδεια καθώς η Διοίκηση της Τράπεζας επικαλείται ότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας εντός του Νομού του τόπου κατοικίας τους - στην παρούσα φάση - για να τους τοποθετήσει.

Η Διοίκηση της Τράπεζας έχει ενημερώσει όλους τους συλλόγους, ότι ανάγκες για στελέχωση υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο δίκτυο καταστημάτων στην Αθήνα.

Το πρόβλημα που έχει διαμορφωθεί, από την μονοδιάστατη επιλογή των διοικήσεων των τραπεζών για συρρίκνωση του δικτύου και των εργασιών, έχει δημιουργήσει σειρά θεμάτων, τόσο για το πελατειακό κοινό, κυρίως όμως για εμάς τους εργαζόμενους. Επιλογή στην οποία - κατ’ επανάληψη - έχουμε εναντιωθεί, ενώ έχουμε ζητήσει από τους μετόχους να επανεξετάσουν. Στον αγώνα μας αυτό, έχουμε απευθυνθεί σε κάθε θεσμικό φορέα.

Με συνεχείς παρεμβάσεις προς τη Διοίκηση, πετύχαμε να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους μας των εν λόγω περιοχών, να εργαστούν στο νέο κεντροποιημένο τμήμα Back Office (η θέση ονομάζεται Operations administrator/controller) με καθεστώς τηλεργασίας. Στην παρούσα φάση και με τις συνθήκες που η Διοίκηση έχει διαμορφώσει με τις πρακτικές της, μοναδική επιλογή εργασίας στον τόπο κατοικίας, είναι η εργασία στο συγκεκριμένο τμήμα.

Read more: Ο Σύλλογος έδωσε ασφαλή λύση για τους εργαζόμενους των καταστημάτων που έκλεισαν

Ανακοίνωση Νο 139

«Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω»

 

arkas-chair sm

 

Συνάδελφοι,

Για πρώτη φορά στα συνδικαλιστικά χρονικά, βλέπουμε σωματείο εργαζομένων (ΣΕΥΤΠΕ), να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές, επικαλούμενο αοριστολογίες για μελλοντικές προκλήσεις αναιρώντας έτσι ουσιαστικά την ψήφο των μελών του.

Αναφέρεται μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή του, χωρίς ίχνος ευθύνης και ντροπής, στην «ηρεμία των ημερών, λόγω των επικείμενων εθνικών εκλογών»,λες και διάγουμε μακρά περίοδο εργασιακής ευημερίας, η οποία θα τελειώσει μετά από αυτές. Λες και μέχρι σήμερα δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε – όπως οι ίδιοι αποδέχονται – το διαρκές σχέδιο συρρίκνωσης της Τράπεζας, με όλες τις συνέπειες που αυτό έχει επιφέρει στην εργασιακή μας καθημερινότητα εδώ και πολλά χρόνια.

Μαέστρος στην παραπληροφόρηση, ο ΣΕΥΤΠΕ, επικαλείται «ετοιμότητα για αγώνες», ενώ στην ουσία κρύβει την προσπάθεια διατήρησης, με κάθε τρόπο, συγκεκριμένου αριθμού μελών, που θα του αποφέρουν διασφάλιση «καρεκλών» και θέσεων, τόσο στο Διοικητικό του Συμβούλιο, όσο και στην ΟΤΟΕ και το ΕΚΑ.

Το προεδρείο του ΣΕΥΤΠΕ, βλέποντας τη φθίνουσα πορεία του συλλόγου τους, την εξασθένιση του αφηγήματός τους αλλά και την αναποτελεσματικότητα των πεπραγμένων τους, σπεύδουν να προλάβουν όσα μπορούν, ομολογώντας έμμεσα την ήττα των επιλογών και των πρακτικών τους.

Στο επόμενο διάστημα (αν όχι ήδη), μέλη του ΣΕΥΤΠΕ θα προσπαθήσουν να σας προσηλυτίσουν με τις γνωστές πλέον διχαστικές τους πρακτικές, να εγγραφείτε και να συμμετάσχετε στις εκλογές που προκήρυξαν.

Read more: «Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω»

Ανακοίνωση Νο 140

Έρευνα του Συλλόγου μας για την εκπαίδευση στην Τράπεζα

research

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας αξιοποιώντας τις δυνατότητες επικοινωνίας με τους εργαζόμενους, διεξάγει διαδικτυακή έρευνα, πλήρως εμπιστευτική και ανώνυμη, με σκοπό να αξιολογήσουμε την τρέχουσα κατάσταση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που παρέχει η Τράπεζα στο Προσωπικό και συνολικά τις ανάγκες εκπαίδευσης. 

Συμμετέχουμε στην έρευνα ως τις 31/5/3023 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.surveymonkey.com/r/BRBZT7H

Παράλληλα μπορείτε να συμμετάσχετε στην έρευνα χρησιμοποιώντας το ακόλουθο QRcode, με το κινητό τηλέφωνο:

QR-surveymonkey

Σε ένα περιβάλλον, όπου οι παραδοσιακοί εργασιακοί ρόλοι μετασχηματίζονται, είναι απαραίτητη η παροχή ποιοτικών και κατάλληλων προγραμμάτων εκπαίδευσης και επανακατάρτισης προς το σύνολο των εργαζόμενων, ώστε να αναβαθμίζονται ουσιαστικά, με στόχο να ανταποκρίνονται με επάρκεια και να ενισχύονται με νέα εφόδια. 

Read more: Έρευνα του Συλλόγου μας για την εκπαίδευση στην Τράπεζα

Ανακοίνωση Νο 138

ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Συνάδελφοι,

 

Ο Σύλλογός μας, από τον Απρίλιο 2022, είχε διατυπώσει τεκμηριωμένες θέσεις και επιχειρήματα, ενάντια στους στόχους περαιτέρω συρρίκνωσης, προσωπικού και της απομείωσης του δικτύου καταστημάτων στην Τράπεζα.

Αποτυπώσαμε με σειρά παρεμβάσεων (ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις, ερωτήσεις προς το Κοινοβούλιο), αλλά και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ότι τέτοιοι σχεδιασμοί δεν εξασφαλίζουν μια βιώσιμη κερδοφορία. Καταθέσαμε σειρά προτάσεων ότι για την ανάπτυξη των εργασιών και των μεγεθών της Τράπεζας, πρέπει να προταχθεί το ανθρώπινο δυναμικό της, ως η κύρια δύναμή της.

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και οι οικονομικές επιδόσεις της Τράπεζας μας επιβεβαιώνουν ολοκληρωτικά.

Τόσο η ανακοίνωση - από την Τράπεζα - των αποτελεσμάτων του 2022 (πριν δύο μήνες), όσο και η δημοσίευση εκείνων του α’ τριμήνου του 2023, καταδεικνύουν ότι η Τράπεζα έχει ήδη ξεπεράσει τους αρχικούς οικονομικούς στόχους που είχε θέσει για το έτος 2025, έχοντας τους επιτύχει δύο (ή τρία) χρόνια νωρίτερα!

Read more: Έμπρακτη αναγνώριση της Τράπεζας προς τους εργαζόμενους με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα

Page 1 of 122

Go to top