ΣΕΤΠ

Ανακοίνωση Νο 104

ΑΥΡΙΟ 29/11 ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

 

Συνάδελφοι,

Όλοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, απεργούμε αύριο 29 Νοεμβρίου, συμμετέχουμε και διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της Διοίκησης για απομείωση των εργαζομένων και συρρίκνωση της Τράπεζας. Συμμετέχουμε όλοι, στις συγκεντρώσεις, αύριο στις 8 π.μ., που θα πραγματοποιηθούν, στην Αθήνα, στο κτίριο Μιχαλακοπούλου, στη Θεσσαλονίκη, στο κτίριο Αριστοτέλους, στα Γιάννενα, στο κατάστημα οδού Δαγκλή και στη Λάρισα, στο κατάστημα Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Απεργούμε, ενάντια στον εμμονικό σχεδιασμό της Διοίκησης, που θέλει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Τράπεζας να γίνει, στοχεύοντας τους εργαζόμενους.

Η Τράπεζα αφού ξεπέρασε τις δύσκολες μέρες, οφείλει σήμερα να εστιάσει στην αναπτυξιακή της πορεία και στην αξιοποίηση του κάθε εργαζόμενου που έβαλε πλάτη και συνέβαλε καθοριστικά στα σημερινά θετικά αποτελέσματα.

Η απεργία είναι συνταγματικό δικαίωμα. Η συμμετοχή των εργαζομένων στην αυριανή απεργία, δεν αποτελεί άλλοθι για κανένα στέλεχος να ρωτά τους εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους. Η πρακτική αυτή επιφέρει νομικές συνέπειες και τους καλούμε να σταματήσουν τώρα.

 

Σε αυτή την απεργία είμαστε μαζί, όλοι οι εργαζόμενοι!

Όλοι μαζί, για το μέλλον μας!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 29/11

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας
Στέλιος Μουλακάκης         Βάιος Νάκος

Ενημερωτικό σημείωμα Νο 38

Μη συμψηφιζόμενη οικειοθελής παροχή: Αποκατάσταση

Συνάδελφοι,

Μετά από τις παρεμβάσεις του Συλλόγου, αποκαταστάθηκε στη μισθοδοσία του Νοεμβρίου – αναδρομικά από τον Οκτώβριο - η απόδοση των ποσών που προέκυψαν από τις αυξήσεις της κλαδικής, σύμφωνα με τους όρους της Επιχειρησιακής μας Σύμβασης.

Καλώντας όλους τους συναδέλφους να ελέγξουν και να επικοινωνήσουν μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση χρειάζονται, τονίζουμε για μια ακόμα φορά:

Οι συλλογικές μας συμβάσεις αποτελούν τα θεμέλια των εργασιακών μας σχέσεων.

Είναι δέσμευσή μας, ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε καλύτερες συμβάσεις, σε ένα πλαίσιο που θα βελτιώνει και θα θωρακίζει.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης            Βάιος Νάκος

Ανακοίνωση Νο 102

 

Κανένας δε θα διασπάσει τον ενιαίο αγώνα

των εργαζομένων στην Τράπεζα

 

Συνάδελφοι,

Ο αγώνας μας για συσπείρωση όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα, για καθολική συμμετοχή στην επερχόμενη απεργία της 29ης Νοεμβρίου συνεχίζεται.

Ήδη τα μηνύματα, όπως τα λαμβάνουμε από κάθε σημείο που επισκεπτόμαστε, τόσο στα καταστήματα, όσο και στις υπηρεσίες, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια περαιτέρω συρρίκνωσης. Είναι έτοιμοι να πουν «όχι» στο επιχειρηματικό πλάνο της Διοίκησης για την ανάπτυξη της Τράπεζας, που δεν περιλαμβάνει εμάς τους εργαζόμενους στην κορυφή.

Την ίδια ώρα, που ο αγώνας και η αγωνία κάθε εργαζόμενου, ετοιμάζεται να αποτυπωθεί στην απεργία αυτή, οι συνήθεις κιτρινιστές (και αναφερόμαστε αποκλειστικά στους εκπροσώπους του ΣΕΥΤΠΕ), φροντίζουν να στρέφουν τα βλέμματα αλλού (άραγε προς ποιου το όφελος;).

Οφείλουμε να αναφερθούμε στην τελευταία τους ανακοίνωση, σχετικά με την επιστολή του απολυμένου συναδέλφου, για λόγους απόλυτης συνδικαλιστικής δεοντολογίας:

Read more: Κανένας δε θα διασπάσει τον ενιαίο αγώνα των εργαζομένων στην Τράπεζα

Ενημερωτικό Σημείωμα Νο 37

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ

 

Συνάδελφοι,

Έχει διαπιστωθεί, ότι σε πολλές περιπτώσεις αιτήσεων μητέρων για επιστροφή των επιπροσθέτως παρακρατημένων εισφορών από τον ΕΦΚΑ, πολλοί υπάλληλοι που αγνοούν το συγκεκριμένο ζήτημα δεν εξυπηρετούν.

Σύμφωνα με την επισυναπτόμενη εγκύκλιο του ΕΦΚΑ , για λόγους χρηστής διοίκησης, οι αιτήσεις για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών στην συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων (μητέρες για ένα έτος μετά τον τοκετό ) αφορούν τις μισθολογικές περιόδους 2013 και μετέπειτα, εάν υποβληθούν εντός
πέντε (5) ετών από την επομένη της ημερομηνίας έκδοσης του 384846/01.10.2021 Γενικού Εγγράφου του e-Ε.Φ.Κ.Α., ήτοι μέχρι 02.10.2026.

Επισυνάπτουμε τη σχετική εγκύκλιο προς διευκόλυνση και αποφυγή περαιτέρω δυσκολιών.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης                    Βάιος Νάκος

Ανακοίνωση Νο 101

Τιμούμε την ημέρα του Πολυτεχνείου

 

polstedixieidism

 

Ο Σύλλογος τίμησε με κατάθεση στεφάνου τους αγωνιστές και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. 

Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη του αγώνα του ελληνικού λαού και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία. 

Κρατάμε ζωντανή τη φλόγα του αγώνα και της καθημερινής  προσπάθειας  για δημοκρατία, ασφάλεια και αξιοπρέπεια στη δουλειά μας, δικαιοσύνη και κοινωνική πρόοδο.

Το Πολυτεχνείο ζει και μας εμπνέει για τις σύγχρονες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

Μουλακάκης Στυλιανός                Νάκος Βάιος

Page 1 of 111

Go to top