ΣΕΤΠ

Ανακοίνωση Νο 115

 

Hivedown: Συμφωνία που διασφαλίζει τους εργαζόμενους, σήμερα και στο μέλλον.

Συνάδελφοι,

Όπως είχαμε δεσμευτεί και ανακοινώσει (Ανακ. 113 – 7/8/2020), ο Σύλλογος μας, με σκοπό την πλήρη διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, εν όψει του επικείμενου μετασχηματισμού της Τράπεζας (Hive Down), είχε απαιτήσει από τη Διοίκηση της Τράπεζας την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας με όρους κατοχύρωσης των δικαιωμάτων αυτών.

Η συμφωνία αυτή υπογράφηκε και διασφαλίζει στο διηνεκές θεσμικά και νομικά:

-          Όλους τους εργαζόμενους που θα μεταφερθούν στην NewCo (Νέα Τράπεζα).

-          Όλους τους εργαζόμενους (περίπου 40) που θα παραμείνουν στην HoldCo (Εταιρεία Συμμετοχών).

Read more: Hive down: Συμφωνία που διασφαλίζει τους εργαζόμενους, σήμερα και στο μέλλον.

Ανακοίνωση Νο 114

Πρόγραμμα ΝΝ ΟΑ4000, ανάγκη πραγματικής κάλυψης των εργαζομένων και των οικογενειών τους

ΝΝ9720j

Ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της Διεύθυνσης Προσωπικού της Τράπεζας, με κύριο θέμα την ενημέρωση για την ισχύ ειδικής συμφωνίας της NNHellas για τους κατόχους ασφαλιστικών προγραμμάτων, σε περίπτωση νοσηλείας στα Ειδικά Συμβεβλημένα Νοσοκομεία / Κλινικές.

Read more: Πρόγραμμα ΝΝ ΟΑ4000, ανάγκη πραγματικής κάλυψης των εργαζομένων και των οικογενειών τους

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Συνάδελφοι,

Με το σημείωμά μας αυτό, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους για την εξέλιξη που έχουμε στα παρακάτω θέματα:

  • Η έκτακτη οικονομική παροχή, στους συναδέλφους στο δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας, θα αποδοθεί μέχρι την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, με τη μορφή δωροεπιταγής, ώστε να αποδοθεί το σύνολο του ποσού, χωρίς ασφαλιστικές και φορολογικές κρατήσεις.
  • Η έναρξη υλοποίησης των διατάξεων της Επιχειρησιακής μας Σύμβασης, που αφορούν στις νέες οικονομικές ρυθμίσεις, θα γίνει με την απόδοση της μισθοδοσίας του Ιουλίου, όπου θα αποδοθούν και οι αναδρομικές καταβολές από 1η Ιανουαρίου 2020, για το Επιστημονικό Επίδομα, το Επίδομα Άριστης γνώσης ξένης γλώσσας και Επίδομα Παιδικής Μέριμνας, ως έχει συμφωνηθεί.
  • Στο προσεχές διάστημα, θα ξεκινήσει η αποστολή statementσε κάθε δικαιούχο συνάδελφο, του προγράμματος Αρωγής Τέκνων, με αναγραφόμενο το ποσό που έχει συγκεντρωθεί στην ατομική μερίδα για κάθε παιδί που συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό. Ήταν μόνιμη απαίτησή μας, από την ημέρα που το συγκεκριμένο πρόγραμμα θεσμοθετήθηκε στην Επιχειρησιακή Σύμβαση (ΕΣΣΕ 12/5/2017) που υπέγραψε ο Σύλλογός μας. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να επαναλαμβάνεται – τουλάχιστον - μία φορά ετησίως.
  • Σε ό,τι αφορά την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου 2020, η ενημέρωση που μέχρι τώρα έχουμε, είναι ότι θα υπάρξουν 4 κατασκηνωτικές περίοδοι, από δύο εβδομάδες η κάθε μία. Είναι πολύ πιθανό οι κατασκηνώσεις να λειτουργήσουν ως κλειστές δομές, χωρίς επισκεπτήριο. Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα ξεκινήσουν στις 26/6/2020 και θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω του e-efka (https://www.efka.gov.gr/el).

Για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη υπάρξει, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Τ.Π.

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Κάκκας           Στέλιος Μουλακάκης

Ανακοίνωση Νο 113

Εταιρικός μετασχηματισμός και εργαζόμενοι

Hive down με ασφάλεια και προστασία όλων των εργαζομένων

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, εδώ και καιρό έχει ανακοινώσει και με ιδιαίτερη αναφορά στα αποτελέσματα του 1ου 3μήνου για το 2020, «σχέδιο εταιρικού μετασχηματισμού», το οποίο και αναφέρεται ως «HiveDown». Πρόκειται για ένα μηχανισμό μετασχηματισμού, ο οποίος συνδέεται άμεσα – στην περίπτωση των τραπεζών - με τη μείωση των κόκκινων δανείων τους που θα επέλθει με την τιτλοποίησή τους. Ο μηχανισμός αυτός, εφαρμόστηκε ήδη στη Eurobankκαι την AlphaBank, προκειμένου οι ζημιές από τη δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, να μην υποχρεώσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου τις τράπεζες.

Εύλογα για ένα τέτοιο επιχειρηματικό εγχείρημα, δημιουργούνται ερωτηματικά. Για τους εργαζόμενους όμως στην Τράπεζα, ένα είναι το ερώτημα, εάν θα υπάρχουν επιπτώσεις στις εργασιακές μας σχέσεις.

Read more: Εταιρικός μετασχηματισμός και εργαζόμενοι

Ανακοίνωση Νο 112

Το Job Family Model

Συνάδελφοι,

Στο προσεχές διάστημα η Τράπεζα θα ξεκινήσει την υλοποίηση τοποθέτησης του προσωπικού στη νέα πλατφόρμα Διοίκησης και Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού, γνωστή ως Job Family Model.

Με τον τρόπο αυτό η Τράπεζα, επιδιώκει την ένταξη όλων των συναδέλφων στη νέα ιεραρχική δομή - οικογένεια εργασιών και εργασιακών ρόλων, σύμφωνα με το νέο σύστημα.

Read more: Το Job Family Model

Page 1 of 61

Go to top