Αναζητήστε

               ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΣΕΕ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επείγουσα επιστολή στο Γενικό Διευθυντή του ILOGuyRyder απέστειλε σήμερα η ΓΣΕΕ,  με την οποία ζητά την εκ νέου  άμεση παρέμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας,  για τα νέα επώδυνα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές στη χώρα μας.

Στην επιστολή η Συνομοσπονδία εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις περαιτέρω δραματικές επιπτώσεις που θα έχουν σε κοινωνία και οικονομία οι νέες σκληρές απαιτήσεις των τροϊκανών, ενώ αναλύει το σύνολο των προωθούμενων μέτρων.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι η τρόικα για ακόμη μια φορά  αγνοεί τον κοινωνικό διάλογο και μάλιστα  την πρόσφατη απόφαση των κοινωνικών εταίρων στην τριμερή συνάντηση την οποία συντόνισε το ΙLO στη Γενεύη και για την οποία εξέδωσε και κείμενο συμπερασμάτων .

Στόχος μεταξύ άλλων  των δανειστών όπως τονίζεται στην επιστολή, είναι η φίμωση της συλλογικής αυτονομίας και η ακύρωση του ρόλου και της παρέμβασης των εκπροσώπων του κόσμου της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει στην επιστολή την πάγια θέση της για την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση,  που δεν είναι άλλη από την  αλλαγή πολιτικής, με την   εφαρμογή ενός νέου μείγματος που θα στηρίζεται στην   ανάπτυξη, στις  επενδύσεις σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και στην  ισχυρή κοινωνική προστασία, παράλληλα με την επαναφορά του συστήματος εργασιακών σχέσεων που βασίζεται στη συλλογική αυτονομία.

Η Γ.Σ.Ε.Ε. έχει έμπρακτα αποδείξει και αναδείξει την αρμοδιότητα και τον κρίσιμο ρόλο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, η οποία, μέσω του ελεγκτικού της μηχανισμού έχει αναγνωρίσει τις διαρκείς παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ελλάδα από τα μέτρα λιτότητας, δικαιώνοντας τη συνεχή μάχη της Συνομοσπονδίας από το 2010.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top