Αναζητήστε

OTOE logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 3

 

Με την Συμφωνία μεταξύ του Αντιπροσωπευτικού Συλλόγου

της Τράπεζας Πειραιώς και της Διοίκησης της Τράπεζας

διασφαλίζονται η απασχόληση

και τα δικαιώματα των εργαζομένων

_____________________

Η ΟΤΟΕ μαζί με τους Συλλόγους – Μέλη της,

μέσα από συλλογικές συμφωνίες

διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων

στην νέα εποχή

Συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο που μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για το μέλλον της εργασίας.

Σε μια περίοδο που η φύση των τραπεζικών εργασιών μετασχηματίζεται και αντικείμενα καταργούνται από την είσοδο της νέας τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης στις τραπεζικές εργασίες.

Σε μια περίοδο που όλο και περισσότερο απαιτούνται νέες δεξιότητες έτσι ώστε οι τραπεζοϋπάλληλοι να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα.

Σε μια περίοδο που η τηλεργασία ως νέα μορφή εργασίας, αποκτά εκτεταμένα, μόνιμα και διαρκή χαρακτηριστικά.

Τώρα οφείλουμε όλοι μαζί, ΟΤΟΕ, Σύλλογοι και Εργαζόμενοι, να ανταποκριθούμε και να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον της εργασίας και των νέων εργασιακών σχέσεων.

Με αίσθημα ευθύνης οφείλουμε μέσα από Συλλογικές Θεσμικές Συμφωνίες, να διασφαλίζουμε σε κάθε φάση την απασχόληση και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Με βάση αυτή την αντίληψη, η ΟΤΟΕ, πήρε πρωτοβουλίες καλώντας τους Συλλόγους της Τράπεζας Πειραιώς σε διάλογο για την ανάγκη μιας συμφωνίας – πλαίσιο στα πρότυπα της Συμφωνίας της INTRUM.   

Η Συμφωνία που επετεύχθη, με συμμετοχή της ΟΤΟΕ σε όλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αποτελεί σήμερα ισχυρό θεσμικό δίχτυ προστασίας για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους που τους αφορά.

Με αυτό το πνεύμα ΟΤΟΕ και ΣΥΛΛΟΓΟΙ και με αυτές τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις, οφείλουμε να συνεχίσουμε.

Με ισχυρά, συλλογικά, θεσμικά κείμενα που διασφαλίζουν στις σημερινές πολύπλοκες συνθήκες το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων και αναδεικνύουν την ικανότητα του συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο, να απαντά θετικά και συλλογικά έτσι ώστε κανείς εργαζόμενος να μην μένει μόνος απέναντι στον εργοδότη.

Η νέα δύσκολη, πολύπλοκη και εξελισσόμενη πραγματικότητα στον κλάδο, απαιτεί από όλους, ΟΤΟΕ και ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ομαδικό πνεύμα, με συνεργασία, με συντονισμό της δράσης μας, για να παρεμβαίνουμε αποτελεσματικά  στο παρόν, χαράζοντας το μέλλον.

Με  συναδελφικούς  χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιωργοσ μοτσιοσ                    ανδρεασ καλλιρησ  

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top