Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 103

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 ο Σ.Ε.Τ.Π. έχει προκηρύξει 24ωρη Γενική Απεργία. Απεργούμε ενάντια στον σχεδιασμό συρρίκνωσης της Τράπεζας.

Ζούμε σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον όλων των εργαζόμενων στην Τράπεζα. H Διοίκηση επικαλείται τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη μετάβαση στη ψηφιακή εποχή, ως όχημα για την - defacto και χωρίς όρια - μείωση του προσωπικού και καταστημάτων. Την ίδια ώρα, τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας, καταγράφουν θετική πορεία και απόδοση σε όλους τους τομείς πέραν μάλιστα των εταιρικών προσδοκιών και αρχικών στόχων του business plan 2022-2025.

Η Τράπεζα επιμένει εμμονικά να σχεδιάζει:

  • τη μείωση και την απαξίωση των εργαζομένων (κατά το 1/3 του σημερινού προσωπικού - 2.500 λιγότεροι εργαζόμενοι) και κατά 100 λιγότερα καταστήματα και
  • κινήσεις απόσχισης τμημάτων της.

Εμείς σε αυτά απαντάμε: Οι παραπάνω σχεδιασμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα των αναγκών, τόσο των εργαζομένων όσο και των συναλλακτικών αναγκών της πελατείας.

 

Αγνοείται επιμελώς κι εσκεμμένα από τη Διοίκηση, ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, διαθέτουν υψηλότατο μορφωτικό επίπεδο και σημαντική εργασιακή εμπειρία. Διαθέτουν ποιοτικά στοιχεία που τους δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν κατάλληλα και αποτελεσματικά, με εκπαίδευση στις νέες τραπεζικές επαγγελματικές ανάγκες που διαμορφώνονται. Δημιουργούνται με αυτό τον τρόπο, οι κατάλληλες συνθήκες για αύξηση της παραγόμενης προστιθέμενης αξίας τόσο των εργαζομένων όσο και της Τράπεζας αλλά και των ίδιων των πελατών.

 

Η συρρίκνωση δεν είναι λύση πρέπει να σταματήσει!

 

Επισημαίνουμε επιτακτικά, ότι η ψηφιοποίηση του τραπεζικού τομέα, μπορεί και πρέπει, να αναδείξει αναβαθμισμένες ποιοτικά θέσεις εργασίας και να βελτιώσει τις σχέσεις με τους πελάτες, για τη μέγιστη κοινωνική αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας.

 

Καλούμε κάθε εργαζόμενο στην Τράπεζα, να συμμετέχει χωρίς ενδοιασμό και φόβο, για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, το μέλλον όλων μας. Το μέλλον που μας αξίζει. Τα μηνύματα, τόσο από τα καταστήματα, όσο και από τις υπηρεσίες, δείχνουν ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια περαιτέρω συρρίκνωσης.

 

Στο πλαίσιο της στήριξης κι ενδυνάμωσης της απεργιακής κινητοποίησης, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε την κατ’ εξαίρεση ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου, με την οποία θα καταβληθεί σε κάθε απεργό το ποσό των €40.

 

apergia 29-11-22 

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης              Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top