Αναζητήστε

Ανακοίνωση ΟΤΟΕ Νο 20

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ATTICABANK

 

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ –

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ Σ.Σ.Ε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της AtticaBank κ. Κ. Μητρόπουλο, για την ανάκληση των απολύσεων τριών εργαζομένων στην Τράπεζα, είχε σήμερα το Προεδρείο της ΟΤΟΕ και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, είναι αδιανόητο να παραβιάζεται η Κλαδική και η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και μάλιστα από μια Τράπεζα των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Επισημάνθηκε, ότι στο επίκεντρο της Κλαδικής ΣΣΕ ΟΤΟΕ-Τραπεζών είναι η προστασία της εργασίας, κατά συνέπεια οι απολύσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. «Πρόκειται για ζήτημα ουσίας, μα και για ζήτημα με ιδιαίτερο συμβολισμό για τους εργαζομένους», τόνισε η ΟΤΟΕ και κάλεσε τη Διοίκηση της AtticaBankνα επανεξετάσει τη στάση της και να ανακαλέσει τις απολύσεις.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της AtticaBank κ. Μητρόπουλος, διαβεβαίωσε ότι στρατηγική επιδίωξη της Τράπεζας είναι η ανάπτυξη και όχι η μισθολογική μείωση του κόστους και ότι δεν προτίθεται η Τράπεζα να ανοίξει εργασιακά μέτωπα. Προς τούτο, δήλωσε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στα πλαίσια του ρόλου του, προκειμένου η Διοίκηση να επανεξετάσει το ζήτημα των απολύσεων και θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

            Η ΟΤΟΕ στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων της AtticaBankγια αύριο Τετάρτη και δήλωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τέτοιες πρακτικές ξεκαθαρίζοντας ότι, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε.

            Αύριο, Τετάρτη 16/10/2019 έχει οριστεί τριμερής συμφιλιωτική σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας για το συγκεκριμένο θέμα, στην οποία η ΟΤΟΕ μαζί με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής, θα αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους και θα ζητήσουν την ανάκληση των απολύσεων.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΣ     ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top