Αναζητήστε

Ανακοίνωση ΟΤΟΕ Νο28

 

ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!

ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Η ΟΤΟΕ

ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/12/2019 ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

Να ανακαλέσει η Τράπεζα Πειραιώς τις απολύσεις

και να συμμορφωθεί με τη συμφωνία μας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από καταγγελίες ότι συνεχίζουν να ασκούνται πιέσειςστην Τράπεζα Πειραιώς από τη Διοίκηση και ότι συνειδητά καλλιεργείται κλίμα εκφοβισμού των συναδέλφων προκειμένου αυτοί να μην απεργήσουν, η ΟΤΟΕ απέστειλε σήμερα εξώδικα στα στελέχη της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Στα εξώδικα αυτά:

  • Τονίζεται ότι η συμπεριφορά αυτή προσκρούει ευθέως στις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 του ν. 1264/1982 και μάλιστα συνιστά ποινικά κολάσιμη πράξη, με βάση το άρθρο 23 του ίδιου νόμου.
  • Καλείται η Τράπεζα – και τα στελέχη της, για τη δική τους νομική προστασία – να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια παρέμβασης και παρακώλυσης στην άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία.
  • Η ΟΤΟΕ επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προάσπισης των δικαιωμάτων της ίδιας, των Συλλόγων-μελών της και των εργαζομένων που εκπροσωπεί.

Με τις μεθοδευμένες, προκλητικές απολύσεις 24 συναδέλφων του πρώην RBUη Τράπεζα Πειραιώς υπερέβη τα εσκαμμένα και παραβίασε τη συμφωνία της με την ΟΤΟΕ και του αντιπροσωπευτικού Συλλόγου της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι απολύσεις ήταν ανέκαθεν κόκκινη γραμμή για τον κλάδο. Τις αποτρέψαμε επι δεκαετίες, ακόμα και στις πιο ζοφερές και κρίσιμες εποχές της κρίσης, με αγώνες, με εξαντλητικό διάλογο αλλά και με συμβιβασμούς και θυσίες.

Ξέρουμε καλά τις οδυνηρές συνέπειες των απολύσεων για τον εργαζόμενο, την οικογένειά του, την κοινωνία στο σύνολό της, όπως και κάθε συμπολίτης μας που τις βίωσε τα χρόνια της κρίσης.


Για αυτό κάθε τέτοιος σχεδιασμός, πόσο μάλλον ενέργεια, από την πλευρά των Τραπεζών, ισοδυναμεί για μας με κήρυξη πολέμου.

Κήρυξη πολέμου απέναντι στον εργαζόμενο, στην οικογένειά του, στη ζωή του, στο μέλλον του ίδιου και των παιδιών του.

Κήρυξη πολέμου απέναντι στην ίδια την κοινωνία!

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι αυτή που επέλεξε να τορπιλίσει το κλίμα εμπιστοσύνης και την ομαλότητα στον κλάδο, σε μια συγκυρία που αυτός ανακτά την κερδοφορία του και καλείται να αναλάβει επιτέλους τον ρόλο του στη στήριξη της ανάπτυξης. Τον ρόλο του απέναντι στους πολίτες, στους εργαζόμενους και στην κοινωνία, που επανειλημμένα τον στήριξαν από το υστέρημά τους τις δύσκολες ημέρες της κρίσης.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι αυτή που πρώτη «κλείνει το μάτι» στις ορέξεις όσων μεγαλομετόχων και μελών του Δ.Σ. ζητούν απολύσεις για να αυξήσουν την κερδοφορία και τις παχυλές αμοιβές των έμπιστων μεγαλοστελεχών τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν μας πτοούν οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί και οι πιέσεις που επιστρατεύουν οι εργοδότες προκειμένου να «σπάσουν» την ενότητα και τον αγώνα μας τόσο κατά την απεργία της 5/12/2019, με την οποία έλαβαν την πρώτη ηχηρή απάντηση, ούτε, ακόμα περισσότερο, τώρα, ενόψει της κλαδικής απεργίας της Τετάρτης 11 του Δεκέμβρη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μαζί μας έχουμε την κοινωνία, τα πολιτικά κόμματα, τους εργαζόμενους, κάθε υπεύθυνο και συνειδητό πολίτη, που κωφεύει στις επικοινωνιακές σειρήνες και τις καταχωρίσεις της Τράπεζας.

Εάν σήμερα επιτρέψουμε να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στον κλάδο, αύριο οι άνεμοι θα συμπαρασύρουν και το δικό μας σπίτι

Δεν εκχωρούμε το δικαίωμα στην εργασία, στη ζωή και στο μέλλον μας

Οι απολύσεις μας αφορούν όλους!

Δίνουμε όλοι μαζί την Τετάρτη 11/12/2019 μάχη τιμής και αξιοπρέπειας για την εργασία, τη ζωή και το μέλλον μας.

Να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας και των αγώνων του κλάδου

Τα σχέδια και οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας Πειραιώς δεν θα περάσουν!

 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 11/12 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΩΡΑ 13.00
ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      

       ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΣ                 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top