Αναζητήστε

SETP logo site use neo1logo ine gsee

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης

για τους Υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης, ευνόησαν την εφαρμογή νομοθετικών μέτρων ιδιαίτερα βλαπτικών για τον κόσμο της εργασίας. Οι επώδυνες μεταβολές σε κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, περιόρισαν την κοινωνική προστασία και δημιούργησαν γενικευμένη περιθωριοποίηση και εργασιακή ανασφάλεια σε μεγάλα τμήματα του εργατικού δυναμικού.

Σε αυτό το δυσμενές και αόριστο περιβάλλον, καθίσταται αναγκαία η έγκυρη πληροφόρηση των εργαζομένων και ανέργων, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες και διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, σε μια κοινή προσπάθεια να ανταποκριθούν στην ανάγκη στοχευμένης πληροφόρησης και συμβουλευτικής των εργαζομένων, διοργανώνουν εκδήλωση νομικής πληροφόρησης, με θέμα:

Οι βασικές αλλαγές της νομοθεσίας στο πεδίο του ασφαλιστικού και του εργατικού δικαίου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15/11/2021 και ώρα 18:00 – 20:30, στο Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ, Βασιλέως Ηρακλείου 32, 7ος όροφος.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι εξειδικευμένοι Νομικοί Συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις βασικές αλλαγές στην εργασιακή νομοθεσία και τα ζητήματα μεταβίβασης επιχειρήσεων και τις επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις, καθώς καιτο ισχύον πλαίσιο της κοινωνικοασφαλιστικής συνταξιοδοτικής νομοθεσίας.

Το πρώτο μέρος θα περιλαμβάνει ενημερωτική ομιλία με τα παραπάνω θέματα.

Στο δεύτερο μέρος που θα ακολουθήσει μετά τις εισηγήσεις, οι νομικοί θα παραμείνουν στο χώρο και θα απαντούν σε ατομικά ερωτήματα και προβληματισμούς που αφορούν είτε στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ) είτε σε εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε

  • στο Σύλλογό μας και συγκεκριμένα στο συνάδελφο Μιχάλη Ωρολογά,
  • στο ΙΝΕ / ΓΣΕΕ Θεσσαλονίκης, Αισώπου 24 (στο Βαρδάρη), τηλ. 2310 385810 και 2310 545113.

Σημειώνουμε ότι για την προσέλευση στο χώρο και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι συνάδελφοι θα πρέπει να επιδείξουν είτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, είτε το αρνητικό αποτέλεσμα από covidtest (rapidή PCR) δύο ημερών.

eekointamlogo ine gseeepiproanaanthdynespa

Η εκδήλωση οργανώνεται στα πλαίσια του Υποέργου 1 της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων»

 

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top