Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 23

Υπουργική απόφαση για το κόστος τηλεργασίας

Συνάδελφοι,

Με την εμφάνιση της πανδημίας και τη λήψη μέτρων προφύλαξης από αυτήν, αρχικά επιβλήθηκε και στη συνέχεια επεκτάθηκε η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εργασίας (τηλεργασία).

Επειδή όμως ως μοντέλο εργασίας ήταν αναμενόμενο – αναγκαίο να εμφανιστεί και να χρησιμοποιηθεί ευρέως και στον κλάδο μας και επειδή αποτελεί μορφή εργασίας, για την οποία δεν υπάρχει ξεκάθαρο θεσμοθετημένο πλαίσιο, η ΟΤΟΕ, την 1η Ιουλίου 2021, κατέθεσε πρόταση και κάλεσε σε διαπραγμάτευση επ’ αυτής, τις τράπεζες, ώστε να υπάρξει κλαδική συμφωνία ρύθμισης της τηλεργασίας.

Κατά τις πρώτες συναντήσεις, συμφωνήθηκε η ανάγκη δημιουργίας πλαισίου ρύθμισης της τηλεργασίας, όμως από την πλευρά τους οι τράπεζες, δήλωσαν ότι για να προχωρήσουν οι συζητήσεις, θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει σχετική υπουργική απόφαση, με την οποία θα προσδιορίζονταν τα κατώτατα ισχύοντα για την τηλεργασία.

Σήμερα, εκδόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, απόφαση, η οποία καθορίζει το ελάχιστο κόστος που θα πρέπει ο εργοδότης να καλύψει για τους εργαζομένους του που απασχολούνται σε καθεστώς τηλεργασίας. Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ από τη μέρα που θα δημοσιευθεί στο Φ.Ε.Κ.

Ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τη Διοίκηση της Τράπεζας, προκειμένου να εφαρμοστεί – αρχικά - η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, αλλά κυρίως να παρέμβει καθοριστικά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την κλαδική συμφωνία ρύθμισης της τηλεργασίας, η οποία πλέον καθίσταται απολύτως αναγκαία.

Με στόχο πάντα τη ρύθμιση των κορυφαίων εργασιακών μας θεμάτων, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά κάθε ζήτημα που προκύπτει στο ιδιαίτερο περιβάλλον που εργαζόμαστε, μαζί με την ΟΤΟΕ, θα ρυθμίζουμε την εργασία στον κλάδο. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε κάθε κλαδική συμφωνία να τη θωρακίζουμε στο δικό μας χώρο εργασίας, ή και να τη βελτιώνουμε με αντίστοιχη επιχειρησιακή συμφωνία.

Είμαστε ο Σύλλογος όλων.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης                           Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top