Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 34

aimodosia221s

 

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας, πάντα με αίσθημα ευθύνης, έχει προγραμματίσει εθελοντική αιμοδοσία για τις ακόλουθες ημερομηνίες:
        

  • Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, κτίριο Λ. Συγγρού 87, στην αίθουσα ΟΥΡΑΝΙΑ, ώρα 11.00 – 17.00
  • Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, κτίριο Λ. Αλεξάνδρας, στο Γυμναστήριο, ώρα 11.00 – 17.00
  • Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, γραφεία Σ.Ε.Τ.Π., Καραγεώργη Σερβίας 2, 5ος όροφος, ώρα 11.00 – 17.00.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και απευθύνεται σε όλους όσους εργάζονται στην Τράπεζα και στους υπαλλήλους των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου.

Για την αιμοδοσία είναι απαραίτητος ο ΑΜΚΑ του αιμοδότη.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή, είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και η μη ύπαρξη παραμικρού συμπτώματος, όπως πυρετός, βήχας κ.τ.λ. την τελευταία εβδομάδα πριν την αιμοδοσία.

Οι συνάδελφοι θα πρέπει να προσέλθουν με προσυμπληρωμένη τη φόρμα αιμοδότη,ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν περισσότερο, ο χρόνος παραμονής στο χώρο αιμοδοσίας.

Είναι επίσης αυτονόητο, ότι η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλες τις διαδικασίες και διατάξεις υγιεινής και προστασίας από το συνεργείο αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Για όσους συναδέλφους δεν είναι εφικτό να προσέλθουν στην αιμοδοσία του Συλλόγου μας, στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, υπάρχει η δυνατότητα να δώσουν αίμα σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο επιλέξουν και σε οποιαδήποτε ημερομηνία, αναφέροντας ότι δίνουν αίμα για την τράπεζα αίματος του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Π.), με κωδικό 13004. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λάβουν βεβαίωση την οποία στη συνέχεια θα αποστείλουν τόσο στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, για τη λήψη της διήμερης άδειας, όσο και στο Σύλλογό μας, για την ενημέρωση της τράπεζας αίματος.

Η ανάγκη για αίμα δεν έχει αλλάξει στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά έχει αλλάξει δραματικά η προσφορά του. Αυτό μας καθιστά ευάλωτους σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις θεμάτων υγείας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως Συλλόγου, που επιθυμούν να δώσουν αίμα, να μη διστάσουν να δηλώσουν συμμετοχή.

Την τρίτη ημέρα της αιμοδοσίας, στα γραφεία του Συλλόγου στο Σύνταγμα, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε όσους επιθυμούν, ανεξαρτήτως αν είναι εργαζόμενοι στην Τράπεζα. Με αυτό το δεδομένο, καλούμε τους συναδέλφους να το προτείνουν σε όσα περισσότερα άτομα, ώστε να ενισχυθεί τόσο η τράπεζα αίματος, όσο και η αιμοδοσία του Συλλόγου μας.

Με υπευθυνότητα, συλλογικότητα και κυρίως αλληλεγγύη, μπορούμε να έχουμε μία προσωρινή μεν, σημαντική δε, νίκη ενάντια στην πανδημία, στο δρόμο μας για την επαναφορά στην κανονικότητα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αιμοδότες δικαιούνται δύο ημέρες ειδικής άδειας μέσα στο χρόνο, για κάθε αιμοδοσία και μέχρι τέσσερις, εάν οι αιμοδοσίες είναι δύο ή περισσότερες (η άδεια δε μεταφέρεται στο επόμενο έτος).


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης                  Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top