Αναζητήστε

Ενημερωτικό σημείωμα Νο 13

Αποζημίωση τηλεργασίας

Συνάδελφοι,

Σε εφαρμογή του Ν.4808/2021 περί αποζημίωσης της τηλεργασίας, που είναι σε ισχύ από τη δημοσίευση του ΦΕΚ 5646/Β/3-12-2021, σε συνέχεια της υπουργικής απόφασης 98490/2.12.2021 ορίζεται αποζημίωση ως εξής:

α) Ως ελάχιστο μηνιαίο κόστος χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας ορίζεται το
ποσό των
δεκατριών (13) ευρώ.

β) Ως ελάχιστο κόστος επικοινωνιών ορίζεται το ποσό των δέκα (10) ευρώ.

γ) Ως ελάχιστο κόστος συντήρησης του εξοπλισμού ορίζεται το ποσό των πέντε (5)
ευρώ.

Το ποσό του κόστους συντήρησης του εξοπλισμού δεν καταβάλλεται, σε περίπτωση που η τηλεργασία παρέχεται με εξοπλισμό που παρέχει ο εργοδότης.

Σε περίπτωση που η τηλεργασία παρασχεθεί για λιγότερες από είκοσι δύο (22) ημέρες ανά μήνα, λόγω παροχής της εργασίας στον χώρο του εργοδότη, άδειας, απεργίας κ.λπ., καταβάλλεται το ένα εικοστό δεύτερο (1/22) των δαπανών, που ισχύουν κατά περίπτωση, ανά ημέρα εργασίας.

Οι δαπάνες τηλεργασίας δεν αποτελούν περιεχόμενο των εκκαθαριστικών μισθοδοσίας και δεν υπόκεινται σε οποιοδήποτε είδος κράτησης (ασφαλιστικές εισφορές, φορολόγηση κ.λπ.).

Η αποζημίωση για την περίοδο 2/12 – 31/12 θα γίνει στις 26/1/2022 με valeur27/1/2022.

Αυτή είναι όλη η αλήθεια και τίποτα περισσότερο.

Ο ΣΕΥΤΠΕ θεωρεί συνδικαλιστική νίκη την εφαρμογή του νόμου. Για εμάς, νίκη θα είναι η βελτίωση των όρων που θα παρέχεται και θα αποζημιώνεται η τηλεργασία, θεσμοθετημένα, μέσω κλαδικής σύμβασης.

Το να μιλάς με μόνο σκοπό να παραπληροφορείς ή να καυχιέσαι ό,τι με παρέμβασή σου ο «ήλιος θα ανατείλει και αύριο από την Ανατολή στις 7:37 π.μ.», δεν ωφελεί κανέναν παρά μόνο τη ματαιοδοξία σου. Στην επόμενη ανακοίνωσή του, ο ΣΕΥΤΠΕ, θα μας δηλώσει ότι με παρέμβασή του, θα καταβληθεί η μισθοδοσία Ιανουαρίου στις 25 του μήνα και ότι κατάφερε για φέτος η Καθαρά Δευτέρα, να είναι επίσημη αργία, προσπαθώντας να αποκομίσει όφελος, και να διχάσει και αποπροσανατολίσει, κατά τη συνήθη πρακτική του, τους συναδέλφους.

Αλλά αυτοί είστε!

Αντί να προτείνουμε ανεφάρμοστο πλαίσιο τηλεργασίας, εργαζόμαστε, μαζί με την ΟΤΟΕ, για να πετύχουμε τη συμφωνία εκείνη, που θα κατοχυρώνει, όχι μόνο ένα δίκαιο τρόπο αποζημίωσης της τηλεργασίας, αλλά κυρίως, τη μεταβολή προς το καλύτερο, όλων εκείνων των όρων του νόμου, προς επαρκή θεσμοθέτηση του νέου εργασιακού περιβάλλοντος, που είναι η τηλεργασία.  

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης                      Βάιος Νάκος 

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top