Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 47

Αυξήσεις τώρα!

Συνάδελφοι,

Ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς για το 2021, όπου όπως αναφέρει η Διοίκηση της Τράπεζας στο σχετικό Δελτίο Τύπου «το 2021 ήταν έτος πλήρους ανάκαμψης, μέσω της υλοποίησης του στρατηγικού επιχειρηματικού της σχεδίου… δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για βιώσιμη κερδοφορία τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μεσοπρόθεσμα». Επισημαίνεται επίσης από τη Διοίκηση, ότι οι οικονομικές επιδόσεις παρουσίασαν απτή βελτίωση το 2021 σε όλους τους τομείς, ενώ παρουσιάστηκε ανθεκτικότητα των καθαρών εσόδων από τόκους που προήλθαν από την συνεχιζόμενη πιστωτική επέκταση και  ρεκόρ των καθαρών εσόδων από προμήθειες. Στην υλοποίηση της ανάκαμψης αυτής, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα, συνέτεινε και η θεαματική μείωση των δαπανών προσωπικού, που για την περίοδο 2018-2021 ξεπέρασε το 20% ή κατά €100εκ. που επετεύχθη μέσω διαδοχικών προγραμμάτων αποχώρησης του προσωπικού.

Όλα τα παραπάνω σημαντικά αποτελέσματα της Τράπεζας, έρχονται να προστεθούν στα ήδη θετικά αποτελέσματα της προηγούμενης περιόδου και  αποτυπώνουν τη θετική συνεισφορά και τη αμέριστη συμβολή όλων των εργαζόμενων, στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων για τη σταθερή αναπτυξιακή και κερδοφόρα πορεία της Τράπεζας στο άμεσο μέλλον, ξεπερνώντας οριστικά τα όποια προβλήματα του παρελθόντος.

Υπό το  παραπάνω πλαίσιο γεγονότων, καθίσταται απολύτως αναγκαία, η αλλαγή νοοτροπίας και στρατηγικής της Διοίκησης απέναντι στο δίκαιο αίτημα ανταμοιβής των εργαζομένων, το οποίο επανειλημμένως και αδιάκοπα θέτουμε, κυρίως μέσω θεσμικών συμφωνιών, τόσο σε κλαδικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Πρέπει πλέον, η ανταμοιβή αυτή να ανταποκρίνεται:

  • στην ανάκτηση των απωλειών της προηγούμενης περιόδου,
  • στις πραγματικές ανάγκες που προκύπτουν από την μείωση της αγοραστικής δύναμης σε μια περίοδο αυξημένου πληθωρισμού,
  • στην αδιάκοπη καθημερινή προσπάθεια καθενός εργαζομένου, αποτιμώντας την έκθεσή τους στο πελατειακό κοινό.

Στην αύξηση της παραγωγικότητας και την επίτευξη των στόχων, που οι εργαζόμενοι έχουμε πετύχει, δε μπορεί η «ανταμοιβή» να είναι μόνιμα η ανασφάλεια. Η σταθερή απαξίωση της εργασίας μας, οδηγεί κυριολεκτικά σε απαξίωση της Τράπεζας.

Σε αυτές τις γραμμές ικανοποίησης των μισθολογικών διεκδικήσεων κινούμαστε, στην υπό διεκδίκηση Κλαδική Συλλογική Σύμβαση και στην υπό διαμόρφωση νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση που θα καταθέσουμε για διαπραγμάτευση με τη Διοίκηση της Τράπεζας.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης                      Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top