Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 51

Αξιολογήσεις…

Συνάδελφοι

Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολογήσεων για το έτος 2021. Στη διαδικασία, καλούμαστε όλοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, είτε από τη θέση του αξιολογούμενου, είτε από εκείνη του αξιολογητή, να αποτυπώσουμε την επαγγελματική μας πορεία για το έτος που πέρασε.

Αισθανόμαστε την ευθύνη να υπενθυμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση, την απόλυτη τήρηση της διαδικασίας, η οποία, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί το αυτονόητο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με «παραφωνίες» που επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε.

Υπενθυμίζουμε ότι στη διαδικασία αξιολόγησης, απαιτείται να δοθεί βαρύτητα, τόσο από τους αξιολογητές, όσο και από τους αξιολογούμενους, όχι μόνο στην ποσοτική συνεισφορά στην ομάδα, αλλά και στην ποιοτική παρουσία του εργαζόμενου. Διέπεται δε, από κανόνες και αρχές, υπογεγραμμένες με συλλογική συμφωνία του Συλλόγου και της Τράπεζας.

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι αντίστοιχα θεσμοθετημένη, είναι και η διαδικασία ενστάσεων, στην περίπτωση που στην αξιολόγηση υπάρχει διάσταση απόψεων. Σε κάθε περίπτωση, με κάθε τεκμηριωμένη διαφωνία που δε μπορεί να επιλυθεί, επιβάλλεται να ακολουθηθεί η διαδικασία για ένσταση.

Τονίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση, το σύστημα αξιολόγησης δεν πρέπει να είναι τιμωρητικό, ή απειλητικό, όπως πολλές φορές χρησιμοποιείται για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Σε κάθε περίπτωση επίσης, δεν πρέπει να υπάρχει ποσόστωση στο επίπεδο αξιολόγησης, δεν είναι βάσεις πανελληνίων που διαμορφώνονται ανάλογα με τους επιτυχόντες.

Η ορθή αξιοποίησή του συστήματος αξιολόγησης, μπορεί να αποφέρει οφέλη, τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στην Τράπεζα. Αυτός είναι άλλωστε και ο πραγματικός σκοπός λειτουργίας του. Και σίγουρα, όταν λειτουργήσει σωστά, θα αποτελεί και αξιόπιστο εργαλείο και για τις δύο πλευρές.

Αξιότιμοι κύριοι της Διοίκησης: Σταματήστε τη χρήση της αξιολόγησης ως μέσο πίεσης και απειλής. Χρησιμοποιήστε την όπως απαιτείται από έναν Οργανισμό που προσδοκά και στοχεύει στην εξέλιξη και την αξιοποίηση του προσωπικού του.

Συνάδελφοι: Κάθε στοχευμένη ή διαχειριστική του χρήση πρέπει να καταγγέλλεται στο Σύλλογο και μόνο ως ύποπτη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Από την πλευρά μας: Θα συνεχίζουμε να πιέζουμε με κάθε τρόπο για την εντός των χρονικών και κανονιστικών  πλαισίων υλοποίηση της διαδικασίας, τόσο των αξιολογήσεων, όσο και των ενστάσεων. Θα παρακολουθούμε τη διαδικασία και θα είμαστε στη διάθεση όλων όσων αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης                      Βάιος Νάκος 

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top