Αναζητήστε

Την Τετάρτη 6 Απριλίου

συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ

και στη Συγκέντρωση

στην Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11.00 π.μ.

 

èΕνάντια στην ακρίβεια και τις ανισότητες

èΓια αξιοπρεπή διαβίωση για όλους  

 

Ο Σύλλογός μας, μαζί με την ΟΤΟΕ, συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που προκηρύσσει η ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

 

Συντασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους της χώρας και διεκδικούμε:

  • Επαρκή οικονομικά και κοινωνικά μέτρα για την προστασία του εισοδήματος από την αύξηση των τιμών στην ενέργεια, στις δαπάνες στέγασης και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.
  • Ποιοτικές και αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους.
  • Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και αποκατάσταση της ρύθμισής του με ΕΓΣΣΕ.
  • Άμεση κατάργηση της ΠΥΣ 6/2012, που πάγωσε τις μισθολογικές ωριμάνσεις, αποσταθεροποίησε την εργασία και υποβάθμισε κρίσιμα συλλογικά εργασιακά δικαιώματα του ν. 1876/90.
  • Πλήρη και άμεση αποκατάσταση των εγγυήσεων της εργατικής νομοθεσίας για τις ΣΣΕ, με άρση των φιλοεργοδοτικών εμποδίων στη διαδικασία σύναψης και επέκτασής τους, των εμποδίων στη μονομερή προσφυγή στη Διαιτησία και στο κύρος των Διαιτητικών Αποφάσεων, την πλήρη άρση των περιορισμών στην παράταση ισχύος  των ΣΣΕ και της μετενέργειας των όρων τους, που πρέπει να επεκτείνονται χωρίς εξαιρέσεις μέχρι τη σύναψη νέων αντίστοιχων  ΣΣΕ σε κάθε κλάδο και χώρο.   
  • Αναβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας, με αυστηροποίηση των προστίμων και αποτελεσματικούς ελέγχους για την τήρηση της εργατικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας σε κάθε εργασιακό χώρο.

 

Οι διεκδικήσεις του κλάδου μας αφορούν όλους.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 6 Απριλίου.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top