Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 55

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΟ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

1649836392893

Συνάδελφοι,

Ένα μόλις χρόνο από την εκπόνηση, του περσινού τριετούς πλάνου Sunrise και των στόχων του, η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε το νέο επιχειρηματικό της σχέδιο για την περίοδο 2022-2025 το οποίο, πέραν των άλλων στοιχείων, περιέχει σημαντικές προκλήσεις για την απασχόληση και τους εργαζόμενους στην Τράπεζα.

Χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση και διαβούλευση με τον αντιπροσωπευτικό Σύλλογο, ως οφείλει, μέσα από τις αξονικές προβλέψεις του νέου businessplan, το οποίο σημειώνουμε ότι δεν επιβάλλεται/συμφωνείται από τον εποπτικό μηχανισμό, η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει την περαιτέρω μείωση του προσωπικού και του δικτύου καταστημάτων.

Εμφανίζεται έτσι μια εικόνα απομάκρυνσης από τις θεσμικές υποχρεώσεις της, ενώ οι επιχειρηματικές αποφάσεις για την περαιτέρω συρρίκνωση του εργασιακού παράγοντα δε ανταποκρίνονται και δεν έχουν προηγούμενο σε κανένα ευρωπαϊκό παράδειγμα στον κλάδο μας.

Αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, ότι οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που θα καταβάλλουν το βάρος και το τίμημα της εξέλιξης και της ανάπτυξης της Τράπεζας, στη νέα εποχή.

Ως θεσμικοί εκπρόσωποι όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, προχωράμε αποφασιστικά και άμεσα σε κινήσεις, για:

  • να αποσαφηνιστεί - στην πλήρη του διάσταση - το επιχειρηματικό σχέδιο της Τράπεζας,
  • να καταθέσουμε τις προτάσεις του Συλλόγου για τη διασφάλιση της απασχόλησης στην Τράπεζα,
  • να διαμορφώσουμε την ισχυρή δυναμική που θα απαιτηθεί, προκειμένου να προστατεύσουμε την εργασία και τα δικαιώματά μας.

Για τους λόγους αυτούς:

  • Ζητήσαμε ήδη με επιστολή μας, επίσημη συνάντηση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας, κο Μεγάλου, προκειμένου να μας ενημερώσει για το επιχειρηματικό σχέδιο και τις παραμέτρους του, ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη διαβούλευση, όπως θεσμικά προβλέπεται.
  • Ετοιμάζουμε προτάσεις που θα καταθέσουμε και θα επικοινωνηθούν σε όλους τους εργαζόμενους, στο διεκδικητικό πλαίσιο κατάρτισης της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης. Για το Σύλλογο, κορυφαίο θέμα αποτελεί η θεσμική κατοχύρωση των εργαζομένων, η ενδυνάμωση και η θωράκιση της απασχόλησης, καθώς και η ενίσχυση του εισοδήματος.
  • Θα πραγματοποιήσουμε συναντήσεις με το σύνολο των εργαζομένων, για τον κοινό συντονισμό των ενεργειών μας, ώστε – οργανωμένα – να αντιμετωπίσουμε τα σχέδια της Διοίκησης.

 

Συνάδελφοι,

Ο νέος σχεδιασμός της Διοίκησης, προκαλεί ισχυρές ανησυχίες για την απασχόληση και τις συνθήκες εργασίας μας. Με συγκεκριμένα και σταθερά βήματα αναπτύσσουμε το συλλογικό μας σχέδιο και μαζί με όλες και όλους τους εργαζόμενους, ξεκινάμε τη δίκαιη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τις σχεδιαζόμενες πρακτικές της Διοίκησης.

Στο δικό μας συλλογικό σχέδιο περιλαμβάνονται όλοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα. Για οτιδήποτε απασχολεί τους εργαζόμενους, οι δίαυλοι είναι ανοιχτοί για οποιουδήποτε είδους επικοινωνία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης                      Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top