Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 59

 

Ο Σ.Ε.Τ.Π. ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΑ ΤΡΙΕΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

 

ESSE2224

 

Μετά την υπογραφή της νέας Κλαδικής Σύμβασης από την Ο.Τ.Ο.Ε, ο Σ.Ε.Τ.Π., έχοντας την αποκλειστική ευθύνη για διαπραγμάτευση Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης και της υπογραφής όλων των προηγούμενων, απέστειλε σήμερα προς τη Διοίκηση της Τράπεζας την ολοκληρωμένη πρότασή του, με το διεκδικητικό πλαίσιο των αιτημάτων των εργαζομένων στην Τράπεζα.

Το πλαίσιο των διεκδικήσεών μας περιλαμβάνει συνοπτικά:

Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ü  Ολοκληρωμένο πλαίσιο έξι σημείων, για την θεσμική θωράκιση της απασχόλησης, την ομαλή μετάβαση στη ψηφιακή τραπεζική και την εκπαίδευση του Προσωπικού.

ü  Ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους σε καταστήματα που διακόπτουν τη λειτουργία τους, διεκδικούμε την αξιοποίηση και τοποθέτησή τους, είτε στα πλησιέστερα καταστήματα, είτε με καθεστώς τηλεργασίας.

Β. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ – ΔΙΚΑΙΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΜΟΙΒΩΝ

-  Καταβολή (μη συμψηφισμός), των αναλογούντων μισθολογικών όρων που προκύπτουν από τις Κλαδικές και τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τους εργαζόμενους με υπέρτερες αποδοχές.

-  Ρύθμιση έκτακτης εισοδηματικής ενίσχυσης σε όλο το προσωπικό με βάση την απώλεια της αγοραστικής δύναμης λόγω του αυξημένου πληθωρισμού.

-  Αύξηση της εισφοράς που καταβάλλει η Τράπεζα για το αποταμιευτικό πρόγραμμα του Τ.Ε.Α.

Αύξηση στις ήδη ρυθμισμένες επιχειρησιακές αμοιβές και παροχές (Επίδομα ταμείου – metergreeter, παιδικής μέριμνας, ξένης γλώσσας, βρεφονηπιακά, βάρδιας, ΑΜΕΑ κ.α.).

-  Κάλυψη του εκπιπτόμενου νοσοκομειακού και εξωνοσοκομειακού ποσού της ΝΝ, από την Τράπεζα.

-  Καταβολή από την Τράπεζα αντίστοιχου επιπέδου παροχών και καλύψεων του πρώην ΤΑΑΠΤΓΑΕ, συμπληρωματικά ως προς τις παροχές ασθένειας σε χρήμα του e-ΕΦΚΑ.

-  Θεσμοθέτηση επιδόματος σε θέσεις ευθύνης τόσο στα καταστήματα, όσο και στις διοικητικές υπηρεσίες.

-  Θεσμοθέτηση επιδόματος στους εργαζόμενους που επιτελούν το ρόλο PersonalManager, Σύμβουλου Μικρών Επιχειρήσεων και Uppermass.

-  Ρύθμιση επιστημονικού επιδόματος στους κατόχους τίτλων αλλοδαπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που τους έχει αναγνωριστεί επαγγελματική ισοτιμία αντίστοιχου επιπέδου.

-  Ρύθμιση με Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, των θεμάτων της τηλεργασίας στη βάση των προβλεπόμενων ρυθμίσεων από την Κλαδική ΣΣΕ.

 

Συνάδελφοι,

Η επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την Τράπεζα αποτελεί κορυφαίο θέμα για την ποιότητα και την αξιοπρέπεια των εργασιακών μας σχέσεων. Το διεκδικητικό μας πλαίσιο είναι τεκμηριωμένο, ρεαλιστικό και ανταποκρίνεται ουσιαστικά, στις ανάγκες όλων των εργαζόμενων, με κορυφαίο θέμα την προστασία της απασχόλησης στις νέες συνθήκες της ψηφιακής εποχής. Παράλληλα, με διαφάνεια και αξιοκρατία, διεκδικούμε ενιαία θεσμική και μισθολογική ρύθμιση σε όλο το προσωπικό, με ενίσχυση του εισοδήματος και αύξησης των αποδοχών, που θα δίνουν κίνητρο, ελπίδα και ανταμοιβή για το παρόν και το μέλλον της εργασίας μας.

Η θετική και δυναμική πορεία της Τράπεζας, προϋποθέτει τη διασφάλιση της εργασιακής ομαλότητας, της ασφάλειας, της προοπτικής, της ουσιαστικής θετικής υποκίνησης, της συνεχούς επένδυσης και της εμπιστοσύνης της Διοίκησης στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Με ετοιμότητα και αποφασιστικότητα, μπαίνουμε μπροστά στη δίκαιη προσπάθεια για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης. Η προσπάθεια αυτή - γνωρίζουμε - δεν θα είναι εύκολη και χρειάζεται επιμονή, προσήλωση και προπαντός την ενεργή στήριξη του κάθε εργαζόμενου στην Τράπεζα. Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί, αξιοποιώντας όλα τα μέσα.

Με σταθερά βήματα και με συγκροτημένο σχέδιο συνεχίζουμε να προασπίζουμε την εργασία και τα δικαιώματά μας.

              

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

             Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

               Στέλιος Μουλακάκης                                     Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top