Αναζητήστε

Ενημερωτικό σημείωμα Νο 24

Παρέμβαση του Συλλόγου στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) για τη συρρίκνωση του Δικτύου καταστημάτων

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος, με αφορμή την περαιτέρω συρρίκνωση καταστημάτων και προσωπικού στην Τράπεζα, αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης και κοινού συντονισμού δράσης με τις τοπικές κοινωνίες της χώρας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, μετά από σχετική επικοινωνία, απέστειλε Υπόμνημα θέσεων στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) κ. Παπαστεργίου, προκειμένου να ενημερωθεί το σύνολο των Δήμων της χώρας.

Πιο αναλυτικά, ζητάμε την έκδοση ψηφισμάτων διαμαρτυρίας τόσο από την ΚΕΔΕ όσο και από τους κατά τόπους Δήμους της χώρας για το επικείμενο κλείσιμο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, στηριζόμενοι σε συγκεκριμένη επιχειρηματολογία που έχει αναδείξει πρόσφατα ο Σύλλογός μας.

Συγκεκριμένα μεταξύ 2017-2021 η μείωση των καταστημάτων της Τρ. Πειραιώς, ανήλθε σε 34% και του προσωπικού κατά 32% αντίστοιχα, ενώ για το 2020 και το 2021 και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν αποχωρήσει από τις δυνάμεις της Τράπεζας το 20% των εργαζόμενων και έχει μειωθεί κατά 21% το δίκτυο καταστημάτων.

Τα παραπάνω, συνδυαστικά με την όμοια πρακτική των υπολοίπων συστημικών τραπεζών, είχαν ως αποτέλεσμα να επιδεινώσουν με έντονη δυναμική τους δείκτες κάλυψης του γενικού πληθυσμού από καταστήματα και από τραπεζοϋπαλλήλους σε σύγκριση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο, οι οποίοι είναι από τους χαμηλότερους στην ΕΕ.

Ο αγώνας μας για την προάσπιση της εργασίας και των δικαιωμάτων μας συνεχίζεται με συγκεκριμένο σχέδιο και σε πολλές κατευθύνσεις. Οι κινήσεις μας θα συνεχιστούν με ενημέρωση και συστράτευση των τοπικών κοινωνιών για την αποτροπή συνθηκών οικονομικής ερημοποίησης της Περιφέρειας.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης                          Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top