Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 62

Κατασκηνώσεις 2022

Αγώνας για τη διατήρηση των παροχών του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ

 

Συνάδελφοι,

Κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΦΚΑ, σχετικά με την ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τις κατασκηνώσεις, μας ενημέρωσαν ότι η διαδικασία θα εκκινήσει πιθανότατα μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. Για το διάστημα υποβολής δηλώσεων συμμετοχής θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας.

Με βάση τους περσινούς όρους (εφόσον δεν υπάρξει κάποια αλλαγή):

• Δικαίωμα συμμετοχής στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα έχουν ασφαλισμένα παιδιά εργαζομένων που γεννήθηκαν από το έτος 2006 έως και το 2016.

• Κατά την υποβολή της αίτησης απαιτείται η επιλογή πέντε (5) κατασκηνώσεων ή/και περιόδων, με σειρά προτίμησης. Σε περίπτωση απόρριψης όλων των επιλογών από τον e-ΕΦΚΑ, η Τράπεζα θα καταβάλλει στην κατασκήνωση, έναντι παραστατικών που θα εκδοθούν στα στοιχεία της Τράπεζας, τα έξοδα και μέχρι το ποσό των 724€ για κάθε παιδί.

• Η υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής, θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr , στην επιλογή αιτήσεις κατασκηνώσεων 2022, στις υπηρεσίες για μισθωτούς), κατόπιν πιστοποιημένης πρόσβασης με τους κωδικούς TAXISnet.

Επισημαίνουμε ότι ειδικά για τους συναδέλφους της περιφέρειας, όπου ο αριθμός των κατασκηνώσεων είναι περιορισμένος, καταβάλλεται προσπάθεια, από το Σύλλογο, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, να μην ισχύσει ο αριθμός των πέντε υποχρεωτικών επιλεγμένων κατασκηνώσεων στο σύνολο του, αλλά να περιοριστεί με βάση την πραγματική δυνατότητα του νομού ή της περιοχής.

Με παρέμβασή μας και της ΟΤΟΕ, ζητήσαμε από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ και πετύχαμε:

  • την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων από 35000€ σε 45000€ και
  • την εξασφάλιση θέσεων στις κατασκηνώσεις (4700 θέσεις), αποκλειστικά για τους ασφαλισμένους του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

 

Συνάδελφοι,

Η παροχή του κατασκηνωτικού επιδόματος, όπως και οι υπόλοιπες παροχές σε χρήμα του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ, βρίσκονται σε κίνδυνο, βάσει του αναμενόμενου, νέου, ενιαίου κανονισμού παροχών του ΕΦΚΑ. Βασικό μέλημα και αγώνας του Συλλόγου, είναι η διατήρηση των παροχών του ΤΑΥΤΕΚΩ και δεν πρέπει να επιτρέψουμε την απώλεια τους.

Πρώτο βήμα εξομοίωσης προς τα κάτω των παροχών μας, αποτέλεσε η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που αποδίδαμε τόσο εμείς, όσο και η Τράπεζα στον ΕΦΚΑ, εξισώνοντάς τες με τις εισφορές που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αναμένεται αντίστοιχη εξομοίωση και στις παροχές (κατασκηνώσεις με εισοδηματικά κριτήρια, μειωμένη αποζημίωση στις αναρρωτικές άδειες κ.α.).

Ο Σύλλογος έχει καταθέσει στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την επιχειρησιακή, διάταξη για την διατήρηση των παροχών του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ με επιβάρυνση της Τράπεζας, η οποία είχε και το μεγάλο όφελος από τη μείωση των εισφορών.

Στην αγωνία τους όμως κάποιοι να παρουσιάσουν έργο, αντί να ενισχύσουν την προσπάθεια διατήρησης των παροχών που καταβάλλει ο Σύλλογος, διεκδικούν με εξώδικα, αυτά που είναι δεδομένα, καθώς η επιστροφή των αναδρομικών υπέρτερων εισφορών αποτελεί ειλημμένη υπουργική απόφαση (θα αποδοθούν περίπου 300€ ανά συνάδελφο). Αναγνωρίζουν δε και αποδέχονται στο κείμενο του εξωδίκου, τη μεταβολή του κανονισμού παροχών και κατά συνέπεια και τη μεταβολή επί τω χείρω των παροχών μας. Παράλληλα όμως αποδυναμώνουν τη δική μας προσπάθεια για τη διατήρηση των παροχών του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ, ειδικά όταν οι τράπεζες λάβουν την αντίστοιχη επιστροφή των δικών τους εισφορών, οι οποίες είναι πάνω από 4 φορές το ποσό αυτό.

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, μπορεί όμως αυτό που λάμπει, να είναι η αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας με βασική απώλεια τόσο τις κατασκηνώσεις, όσο και τον τρόπο και το ποσό αποζημίωσης των αναρρωτικών μας αδειών.

Για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, καθώς και την προσπάθειά μας για τη διαφοροποίηση των δηλώσεων στην Περιφέρεια, θα σας ενημερώσουμε με νεότερες ανακοινώσεις.

Για το μείζον θέμα της διατήρησης των παροχών, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, προκειμένου να μη χαθεί κανένα από τα δικαιώματά μας.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης            Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top