Αναζητήστε

Ενημερωτικό σημείωμα Νο 27

Διευκρινίσεις για τις κατασκηνώσεις

Συνάδελφοι,

Επειδή κυκλοφορούν πολλές ανακοινώσεις από τον ΣΕΥΤΠΕ και τους παρατρεχάμενούς του, αναφορικά με τις δυνατότητες επιλογής κατασκηνώσεων και κατασκηνωτικών περιόδων, αναγκαζόμαστε να αποσαφηνίσουμε – για τη δική σας προστασία – ότι:

Ο όρος της Κλαδικής Σ.Σ.Ε. για τις κατασκηνώσεις αναφέρει: «Οι Τράπεζες που δεν έχουν ιδιόκτητες κατασκηνώσεις ή κατασκηνώσεις που καλύπτουν τα τέκνα του προσωπικού τους και τελούν υπό την αιγίδα των οικείων ταμείων, χορηγούν κατασκηνωτικό επίδομα ύψους 724 ευρώ, το οποίο στην μεν πρώτη περίπτωση θα δίδεται στην κατασκήνωση επιλογής του γονέα έναντι αποδεικτικών παραστατικών, υπό την προϋπόθεση ότι ο ασφαλιστικός φορέας έχει απορρίψει όλες τις δυνατές επιλογές του εργαζόμενου, στη δε δεύτερη περίπτωση θα αποδίδεται στο Ταμείο που έχει την ευθύνη λειτουργίας της κατασκήνωσης». Όπως είναι εμφανές, προϋπόθεση είναι «… ο ασφαλιστικός φορέας έχει απορρίψει όλες τις δυνατές επιλογές του εργαζόμενου…». Οι δυνατές επιλογές στην αίτηση του ΕΦΚΑ είναι πέντε. Μόνο αν κάποια αίτηση απορριφθεί από τον ΕΦΚΑ και για τις πέντε επιλογές, τότε η Τράπεζα υποχρεούται να καταβάλλει το ποσό των 724 ευρώ.

Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στις ανακοινώσεις των άλλων συλλόγων είναι απλά για να δημιουργηθεί θέμα μέσα από την θυσία των εργαζόμενων (δηλαδή να δηλώσει κάποιος μία κατασκήνωση για μία περίοδο, να απορριφθεί και τελικά το παιδί να μην πάει). Λυπόμαστε που - για ακόμα μία φορά – κάποιοι, αντί να τα βάζουν με τον εργοδότη, τις κυβερνήσεις που μας αποστέρησαν το ΤΑΥΤΕΚΩ, ή με τον ασφαλιστικό φορέα, στρέφονται ενάντια στο Σύλλογό μας. Κάποια πράγματα δε θα αλλάξουν ποτέ, όμως οι εργαζόμενοι αλλάζουν και αντιλαμβάνονται τη διαφορά ανάμεσα στους συλλόγους.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Υ.Γ. 1: Ειλικρινά, δεν έχουμε καμία πρόθεση διασυλλογικών αντεγκλήσεων, ειδικά όταν μπροστά μας έχουμε τεράστια θέματα που απαιτούν ενότητα και όχι διχασμό.

Υ.Γ. 2: Έχουμε κάνει όλες εκείνες τις παρεμβάσεις, προκειμένου οι συνάδελφοι που έχουν αντικειμενικούς λόγους (ιδιαιτερότητες των παιδιών, θέματα υγείας των παιδιών, λίγες επιλογές σε περιοχές της Περιφέρειας κ.λπ.) και δε δηλώσουν το σύνολο των επιλογών, να διευθετηθούν.

Υ.Γ. 3: Για την αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή κάποιοι το αποσιωπούν, πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που ο ΕΦΚΑ έθεσε εισοδηματικά κριτήρια σε εφαρμογή και για τους τραπεζοϋπαλλήλους. Επειδή δημιουργήθηκε παρερμηνεία, με δική μας παρέμβαση, πετύχαμε – κατ’ εξαίρεση - την αποζημίωση όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως του αριθμού των επιλογών.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης                      Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top