Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 72

Ο αγώνας μας απαιτεί την ενότητα όλων

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας, ως ο αντιπροσωπευτικός Σύλλογος στην Τράπεζα Πειραιώς, είναι με βάση τη νομοθεσία, εκείνος που έχει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης με την Τράπεζα, για όλα τα εργασιακά ζητήματα που μας αφορούν. Ένα τέτοιο ζήτημα, είναι και η διαπραγμάτευση για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με την κατάθεση του διεκδικητικού πλαισίου από την πλευρά μας. Μακριά από λογικές πλειοδοσίας, με μοναδικό γνώμονά μας, την κατάρτιση μιας σύμβασης που θα εξυπηρετεί και θα καλύπτει τις ανάγκες μας.

Στον αντίποδα, τρεις σύλλογοι, βασισμένοι στην διαχρονική τους λογική, του «όσα ζητήσεις θα ζητήσω παραπάνω, ό,τι κερδίσεις θα είχα κερδίσει παραπάνω», αντί να στηρίζουν την προσπάθεια μας για υπογραφή Σύμβασης, στρέφονται εναντίον μας, εναντίον των εργαζομένων.

Την ίδια στάση που ακολούθησαν απέναντι στην ΟΤΟΕ, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την Κλαδική Σύμβαση (την οποία τελικά καταψήφισαν), την ίδια στάση, που διαχρονικά ακολουθούν και στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αυτή τη φορά, προσπαθώντας να βρουν λόγο ύπαρξης, έφτασαν μέχρι το σημείο να εγκαλούν το Σύλλογό μας, ότι τους εμποδίζει να ασκήσουν το «νόμιμο δικαίωμά τους» να διαπραγματευτούν την Επιχειρησιακή Σύμβαση. Το δικαστήριο όμως, στο οποίο προσέφυγαν με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για αυτό τους το «νόμιμο δικαίωμα», δεν το βρήκε και τόσο νόμιμο και απέρριψε την αίτηση τους, αλλά αυτό εντέχνως το αποσιώπησαν από τους συναδέλφους. Είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι στην αίτησή τους προς το δικαστήριο εγείρουν μέχρι και αξίωση ακύρωσης της επιχειρησιακής σύμβασης.

 

Είναι επιβεβλημένο, σε μια περίοδο, που οι εργαζόμενοι στον τραπεζικό κλάδο συνολικά και στην Τράπεζα Πειραιώς ειδικότερα, αντιμετωπίζουν προκλήσεις και εργασιακά ζητήματα, όλοι οι εργαζόμενοι να είμαστε ενωμένοι. Ας σταματήσουν επιτέλους να στέκονται απέναντι στο Σύλλογο και την Ομοσπονδία μας. Ας σταματήσουν να κάνουν συνδικαλισμό στις Υπηρεσίες της Τράπεζας όπως λέει και το όνομα του συλλόγου τους. Ας σταματήσουν να διχάζουν τους εργαζόμενους!!!

Η διαπραγμάτευση για την Επιχειρησιακή Σύμβαση, είναι κορυφαίο συλλογικό ζήτημα και όχι αντικείμενο εικονικών πλειστηριασμών.

Αν θέλετε κύριοι να συμμετέχετε στις διαπραγματεύσεις, ενώστε τους συλλόγους σας με τον σύλλογό μας για να υπηρετήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα συμφέροντα των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση πάντως, σταματήστε να είστε απέναντι μας, παίζοντας παιχνίδια και ρόλους προς αποκλειστικό όφελος του εργοδότη.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης                      Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top