Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 74

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ REAL ESTATE

 

Συνάδελφοι,

Από τις 30/6 έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις με τη Διοίκηση της Τράπεζας, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής της απόφασης, για τη δημιουργία νέας θυγατρικής εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, που θα προκύψει από την απόσχιση των συγκεκριμένων εργασιών της Τράπεζας.

Όπως επανειλημμένως έχουμε αναφέρει, η διαδικασία των αποσχίσεων εργασιών, που έχει ξεκινήσει από την εφαρμογή του Ν.4601/2019, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, τόσο γενικότερα, όσο και ειδικότερα, καθώς μέσα από τις προβλέψεις του νόμου, δεν διασφαλίζονται στο διηνεκές, τα εργασιακά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων μέσα από την εφαρμογή του ΠΔ 178/2002.

Διαχρονική θέση του Συλλόγου και της ΟΤΟΕ, προκειμένου να διατηρηθούν και να θωρακιστούν αποτελεσματικά τα δικαιώματα των εργαζόμενων στις περιπτώσεις τέτοιων επιχειρηματικών αποφάσεων, είναι η υπέρβαση του ελάχιστου πλαισίου ασφαλείας που διέπει τη μεταφορά των εργαζόμενων στη νέα εταιρεία, με την υπογραφή ειδικών συλλογικών συμφωνιών, που κατοχυρώνουν στο διηνεκές, την τραπεζοϋπαλληλική ιδιότητα μέσα από τη διατήρηση και ισχύ των συλλογικών κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διαβούλευση με τη Διοίκηση έχει φέρει μέχρι στιγμής μια μεταξύ μας συμφωνία στο περιεχόμενο της υπό διεκδίκησης συμφωνίας. Οι βασικοί άξονες της σύμβασης, ταυτίζονται τόσο από τη μέχρι σήμερα υπογραφή ανάλογων συμφωνιών (Intrum, PSS), όσο και με το πλαίσιο των αιτημάτων που μας έχει κοινοποιηθεί από την πλευρά των εργαζομένων στα αντίστοιχα τμήματα.

Οι αποσχίσεις και η μεταφορά προσωπικού που προκύπτει μέσα από αυτές, αποτελούν κλαδικό ζήτημα, αύριο η ΟΤΟΕ θα συγκαλέσει σε σύσκεψη όλους τους Συλλόγους στην Τράπεζα, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τους όρους μιας συμφωνίας, την οποία επιδιώκουμε να ολοκληρώσουμε, πάντα με τη στήριξη της Ομοσπονδίας μας, ώστε να θωρακίσουμε θεσμικά, πλήρως και απόλυτα, την εργασία και την τραπεζοϋπαλληλική ιδιότητα.

 

Σε αυτόν μας τον αγώνα, κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του! Κανένας εργαζόμενος δεν μένει απροστάτευτος!

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης            Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top