Αναζητήστε

Ενημερωτικό σημείωμα Νο 30

Η φωνή όλων των εργαζόμενων στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς


Ομιλία - Τοποθέτηση του Προέδρου του Σ.Ε.Τ.Π.

 

 Gen syn mtxsm

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, συνάδελφος Σ. Μουλακάκης, ως θεσμικός εκπρόσωπος όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα, απηύθυνε ομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης, στη Γενική Συνέλευση του Ομίλου την Παρασκευή 22/7/2022, με σκοπό να παρουσιάσει προς το σώμα των Μετόχων και τη Διοίκηση, τα εργασιακά θέματα που απασχολούν το Προσωπικό της Τράπεζας Πειραιώς.

Στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε με τεκμηριωμένα γεγονότα για τις μακροχρόνιες θυσίες και την αμέριστη στήριξη όλων των εργαζόμενων, που έφεραν σήμερα την Τράπεζα να βρίσκεται σε μια ισχυρή οικονομικά θέση και σε δυναμικά αναπτυξιακή πορεία, από τρίμηνο σε τρίμηνο, επισημαίνοντας ότι η Διοίκηση οφείλει να ακούσει επιτέλους, το σφυγμό των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, επεσήμανε, βρίσκονται στη χαμηλότερη θέση αμοιβών σε σχέση με την παραγωγικότητά τους έναντι των άλλων συστημικών τραπεζών.

Απευθυνόμενος προς τους μετόχους, υπογράμμισε έντονα,  ότι οι πολιτικές της συρρίκνωσης, με κλείσιμο καταστημάτων και μείωση του κόστους από τη μείωση του προσωπικού, δε μπορούν να συνεχίσουν να αποτελούν τη μόνιμη επωδό για την αποκόμιση βραχυπρόθεσμων κερδών, απαιτώντας να σταματήσει τώρα η συρρίκνωση της Τράπεζας. Οι κινήσεις αυτές, ήδη έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα τραπεζικού αποκλεισμού, εξυπηρέτησης και πρόσβασης στη χρήση των τραπεζικών υπηρεσιών και προϊόντων, από την πελατεία.

 

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ανέφερε επίσης στην ομιλία του, ότι είναι πλέον καιρός, η Τράπεζα Πειραιώς να βγει μπροστά – πραγματικά - και να πρωταγωνιστήσει με ένα ελπιδοφόρο, θετικό όραμα για το μέλλον της, για την πραγματική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κυρίως για τους εργαζομένους της, που αποτελούν – όχι κατ’ ευφημισμό, αλλά κατ’ ουσία – το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο κεφάλαιό της, στο οποίο, πρέπει να καταλάβουν οι μέτοχοι, ότι η Διοίκηση πρέπει να επενδύσει.

 

«Είναι η ευκαιρία», συνέχισε, «προκειμένου η Τράπεζα να «κάνει τη διαφορά» και να ηγηθεί, της προσπάθειας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, με τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, του πρωτογενούς τομέα και την εμβάθυνση της περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας. Πάντα με επίκεντρο τον εργαζόμενο και με ανθρώπινο πρόσωπο προς την πελατεία, σε μια εποχή ραγδαίου ψηφιακού μετασχηματισμού».

 

Επεσήμανε τέλος, ότι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, αναμένουν πραγματική ανταπόδοση από τα θετικά αποτελέσματα της Τράπεζας και την αλλαγή σελίδας που έχει επισυμβεί, ώστε να συνεχίζουν να προσφέρουν με ηθικό και αξιοπρέπεια στην ανάπτυξη των εργασιών της.

 

Είναι κρίσιμο και απαραίτητο, ανέφερε, αυτό να γίνει και να ολοκληρωθεί, σε ένα πλαίσιο συλλογικής συμφωνίας, με την υπογραφή νέας ΕΣΣΕ, μεταξύ ΣΕΤΠ και Διοίκησης, η οποία ακόμα εκκρεμεί, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, για τη θεσμική θωράκιση της εργασίας στην νέα ψηφιακή εποχή και για την οικονομική ικανοποίηση των εργαζομένων, που θα συνεισφέρουν στην εξέλιξη και στη βιώσιμη ανάπτυξη της Τράπεζας.

 

Συνάδελφοι,

 

Ο Σ.Ε.Τ.Π. συνεχίζει αδιάλειπτα με σχέδιο, όραμα και ρεαλισμό στη δράση του, να παρεμβαίνει με αποτελεσματικό τρόπο για να προστατεύει και να διευρύνει τα δικαιώματα, όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα.

Η διαπραγμάτευση με τη Διοίκηση για τη σύναψη νέας Ε.Σ.Σ.Ε., συνεχίζεται με σκοπό την ασφάλεια και την προοπτική όλων των συναδέλφων, στη νέα τραπεζική εποχή.

 

Το Προεδρείο του Σ.Ε.Τ.Π.

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top