Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 93

Μη συμψηφιζόμενη οικειοθελής παροχή: Επαναφορά τώρα

 

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης Νο 91 του Συλλόγου, σε σχέση με την υλοποίηση της μισθοδοσίας του Οκτωβρίου και τον συμψηφισμό οικειοθελούς παροχής, συγκεκριμένων συναδέλφων που η Τράπεζα μέχρι πρότινος, από επιχειρησιακή συνήθεια, δεν συμψήφιζε, πραγματοποιήσαμε σήμερα συνάντηση με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Οι συνάδελφοι στους οποίους αφορά η συγκεκριμένη υλοποίηση, είναι όσοι είχαν στον μισθό τους, ως κλειδωμένη και μη συμψηφιζόμενη, οικειοθελή παροχή που είχε προκύψει, είτε από εργασιακές ρυθμίσεις προηγούμενων τραπεζών (π.χ. επίδομα αρμοδιοτήτων, πρ. Marfin, επίδομα μηχανογράφησης, πρ. Ελληνικής Τράπεζας, υπόλοιπο επιδόματος παιδικής μέριμνας, πρ. Τράπεζα Κύπρου κ.ά.), ή και από τη διαφορά του επιδόματος ταμείου (π.χ. εργαζόμενοι Πειραιώς, πρ. Αγροτικής, πρ. Marfin). Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη επιχειρησιακή συνήθεια, ακολουθήθηκε από την Τράπεζα, ανεξάρτητα από τις αλλαγές στη διοίκησή της και αφορά περίπου 1000 εργαζόμενους.

Κατά τη συνάντηση, απαιτήσαμε την άμεση αποκατάσταση των μισθών των συγκεκριμένων συναδέλφων και την καταβολή των αυξήσεων της κλαδικής σε αυτούς, κατά τον τρόπο που η Δ.Α.Δ. το επιτελούσε και μέχρι σήμερα. Αυτό άλλωστε είχε συμφωνηθεί και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την Επιχειρησιακή Σύμβαση.

Ουδέποτε είχαμε αποδεχθεί και ακόμα και τώρα δεν αποδεχόμαστε, οποιαδήποτε ρύθμιση που μεταβάλλει επί τω δυσμενέστερω τους όρους αμοιβής των εργαζομένων. Αυτό καταστήσαμε σαφές - για μια ακόμα φορά – και στη Διοίκηση της Τράπεζας.

Αναμένουμε την άμεση αποκατάσταση.

Για να γίνει ευκολότερα κατανοητό, ποιους εργαζόμενους αφορά το παραπάνω ζήτημα, σας καλούμε να εξετάσετε τις μισθοδοσίες, του Νοεμβρίου 2021, πριν από τις προηγούμενες αυξήσεις της κλαδικής, αλλά και του Δεκεμβρίου 2021, αμέσως μετά τις αυξήσεις αυτές. Αν η οικειοθελής παροχή παραμένει αμετάβλητη, τότε η Τράπεζα – από επιχειρησιακή συνήθεια – θεώρησε το κομμάτι αυτό της οικειοθελούς παροχής, ως μη συμψηφιζόμενο. Αντίστοιχα, αφορά και συναδέλφους στους οποίους δεν συμψηφίστηκαν με την οικειοθελή τους παροχή, επιδόματα που σχετίζονται με τη μεταβολή στην οικογενειακή τους κατάσταση (γάμος, ή γέννηση τέκνου), ή το επιστημονικό τους επίπεδο. Οφείλουμε να αναφέρουμε επίσης και το ενδεχόμενο, κάποιοι εργαζόμενοι να είχαν οικειοθελή παροχή, τόσο μη συμψηφιζόμενη, όσο και συμψηφιζόμενη και με το συγκεκριμένο παράδειγμα να μην είναι εμφανές.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε συνάδελφος που χρειάζεται διευκρινίσεις σχετικά με τα παραπάνω, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον Σύλλογο.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας

Μουλακάκης Στυλιανός           Νάκος Βάιος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top