Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 94

apenno

 

Συνάδελφοι,

Ζούμε σε μια περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων, για πάνω από δέκα χρόνια.

Σήμερα, με την ενεργειακή κρίση και την ανεξέλεγκτα κερδοσκοπική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, οι τιμές ενέργειας συμπαρασύρουν τον πληθωρισμό σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλη την Ευρώπη, αφαιρώντας τεράστια αγοραστική δύναμη από το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων.

Προκειμένου, όχι μόνο να δηλώσουμε την αντίδρασή μας, στις ευρωπαϊκές αλλά και στις κυβερνητικές επιλογές και πολιτικές, αλλά και για να απαιτήσουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις και λύσεις,

την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, ο Σ.Ε.Τ.Π. συμμετέχει ενεργά στην 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία

και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς να απεργήσουν και να συμμετέχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

-  Η Κυβέρνηση να εφαρμόσει πολιτικές και μέτρα ουσιαστικής προστασίας των εργαζόμενων και κάθε πολίτη από την κερδοσκοπία και την αισχροκέρδεια. Με ουσιαστικές παρεμβάσεις στις αγορές αγαθών, υπηρεσιών και ενέργειας.

-  Μέσα από συστηματικό και διευρυμένο Κοινωνικό Διάλογο, μέτρα καθολικής προστασίας απέναντι στην κρίση.

- Πλήρη αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, ολοσχερή κατάργηση της μνημονιακής ΠΥΣ 6/2012, καθώς και όλων των διατάξεων και νομοθετημάτων που μέχρι σήμερα συστηματικά αποδυναμώνουν και ναρκοθετούν τη θέση των εργαζόμενων στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τα συλλογικά τους δικαιώματα. Πλήρη μετενέργεια και επέκταση ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μέχρι την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης.

-  Να σταματήσει η συρρίκνωση του κλάδου μας.

 

Συνάδελφοι,

Δε μπορεί συνεχώς να ακριβαίνουν τα πάντα, με τους μισθούς, τις συντάξεις, τα περισσότερα εισοδήματα να χάνουν την αξία τους και αυτό να αντιμετωπίζεται σαν «φυσιολογική παράπλευρη απώλεια».

Δεν μπορεί ένας πληθωρισμός που οφείλεται στην έλλειψη προσφοράς αγαθών και υπηρεσιών καθώς και σε εξόφθαλμα κερδοσκοπικές πρακτικές, να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, τη στιγμή που μειώνεται δραστικά η αγοραστική δύναμη για την μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Όσοι σήμερα συνιστούν «εγκράτεια», ας την εφαρμόσουν πρώτα στα υπερκέρδη, στα κέρδη που φοροδιαφεύγουν και στους φορολογικούς παραδείσους.

Όσοι σήμερα φοβούνται, δήθεν, σπιράλ «μισθών-τιμών», να ξαναδούν τα πραγματικά δεδομένα, την κατάσταση στην κοινωνία και στους εργαζόμενους. Η χώρα δεν αντέχει νέα αδιέξοδα ύφεσης, νέα αδιέξοδα οικονομικής και κοινωνικής υποβάθμισης.

Όσοι σήμερα υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα, ουσιαστικά δρομολογούν παραπέρα διεύρυνση των ανισοτήτων, αποδυνάμωση της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών.

 

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9-11-2022 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΙΣΧΥΡΗ Η ΦΩΝΗ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην απεργία

και στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα,

στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί.

Προσυγκέντρωση Τραπεζοϋπαλλήλων: Κοραή και Σταδίου στις 10.30 το πρωί.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας
Στέλιος Μουλακάκης     Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top