Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 97

Δήλωση της άρνησής μας στη νέα απόσχιση που ετοιμάζει η Διοίκηση.

Η Τράπεζα συνεχίζει εμμονικά το σχέδιο συρρίκνωσης και απαξίωσης του προσωπικού.

Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, όπου για πρώτη φορά ενημερωθήκαμε για την πρόθεση της Διοίκησης να προχωρήσει στην υλοποίηση της νέας επιχειρηματικής της απόφασης, που είναι η απόσχιση του τμήματος ψηφιοποίησης εγγράφων δανειακών συμβάσεων.

Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης της Τράπεζας, μας εξέθεσαν ότι έχει ληφθεί απόφαση να προχωρήσουν σε απόσχιση του συγκεκριμένου τμήματος, αναφέροντας ότι οι εργασίες του βαίνουν φθίνουσες για την Τράπεζα. Η νέα αυτή απόφαση της Διοίκησης, αφορά περίπου 170 εργαζόμενους.

Εμείς δηλώσαμε με απόλυτο τρόπο, την αντίθεσή μας στη σχεδιαζόμενη απόσχιση. Δηλώσαμε ότι θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες, ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους. Τονίσαμε ιδιαίτερα ότι υπάρχουν ανάγκες που μπορούν να καλυφθούν από το έμψυχο δυναμικό του τμήματος αυτού, τόσο σε διοικητικές μονάδες, όσο και στο δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας και καλέσαμε τη Διοίκηση να αξιοποιήσει άμεσα τους συναδέλφους, τοποθετώντας τους σε θέσεις εργασίας που υπάρχει ανάγκη, σύμφωνα με τις συμβάσεις μας. Οι φθίνουσες εργασίες ενός τμήματος δε μπορούν να αποτελούν λόγο απόσχισης την ώρα που υπάρχουν επιβεβαιωμένες ανάγκες για άλλες τραπεζικές εργασίες.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τη Διοίκηση, ενημερώσαμε το προεδρείο της ΟΤΟΕ για τις εξελίξεις και ζητήσαμε από την Ομοσπονδία μας να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες. Επιπλέον, κατόπιν και του πρόσφατου Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ, όπου οι αποφάσεις του για το θέμα των αποσχίσεων, ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις του Συλλόγου μας, η απάντησή μας στην Τράπεζα δεν παρεκκλίνει στο ελάχιστο. Ο Σύλλογός μας άλλωστε έχει ήδη καταθέσει (Ιούλιος 2022) πρόταση τροπολογίας του νόμου 4601/19 για την προστασία των εργαζομένων από τις αποσχίσεις, που αποτέλεσε και τη βάση για την αντίστοιχη τροπολογία που κατατέθηκε από την Ομοσπονδία στα κόμματα του Κοινοβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογός μας, θα μείνει αμετακίνητος στις θέσεις του ενάντια σε αυτές τις πρακτικές. Οι αποσχίσεις δεν είναι λύση. Λύση είναι η εργασία. Λύση είναι η ανταμοιβή των εργαζομένων. Λύση είναι η δημιουργία ενός υγιούς οργανισμού, που με αφετηρία και απόλυτη αναφορά τους εργαζόμενούς του, θα προχωρήσει προς την ανάπτυξη και τη νέα εποχή, χωρίς τη χρήση πρόσκαιρων και μη ενδεδειγμένων πρακτικών.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

Μουλακάκης Στυλιανός         Νάκος Βάιος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top