Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 98

Υπεγράφη η κωδικοποίηση των Ε.Σ.Σ.Ε.

Ασπίδα προστασίας των θεσμικών και μισθολογικών μας δικαιωμάτων

Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, ο Σύλλογος και η Τράπεζα, υπογράψαμε την Κωδικοποίηση των Επιχειρησιακών μας Συμβάσεων, όπως ο νόμος πλέον ορίζει, αλλά πηγάζει και ως υποχρέωση από την πρόσφατη Ε.Σ.Σ.Ε.. Το κείμενο προέκυψε έπειτα από διεξοδική νομική και επιστημονική προεργασία, ώστε να συμπεριλάβει όλες τις ισχύουσες διατάξεις των προηγούμενων Συμβάσεων και χωρίς να απεμπολεί κανένα ατομικό δικαίωμα. Με την υπογραφή της Κωδικοποίησης, κλείνει ουσιαστικά, ένας 8μηνος κύκλος διαπραγματεύσεων με τη Διοίκηση της Τράπεζας, που ξεκίνησε με την υποβολή του διεκδικητικού πλαισίου για νέα Επιχειρησιακή, τον Απρίλιο του 2022 και ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της.

Η Κωδικοποίηση αποτελεί σταθερά πλέον τη θεσμική βάση για την εργασιακή μας σχέση. Καταγράφει το σύνολο των δικαιωμάτων μας που απορρέουν από προηγούμενες Επιχειρησιακές Συμβάσεις, που σύμφωνα με τη Νομοθεσία ήταν εν ισχύ. Επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα που υπήρχε για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης, αφού χωρίς αυτήν, δε θα καταλήγαμε σήμερα σε Κωδικοποίηση και όλες οι κεκτημένες συλλογικές ρυθμίσεις, θα βρίσκονταν «στον αέρα». Φαίνεται όμως και η μεγάλη σημασία που είχε στη διεκδίκησή μας αυτή, η καθοριστική και μεγάλη σε συμμετοχή απεργία της 21ης Ιουνίου που προκήρυξε ο Σύλλογός μας.

Το κείμενο της Κωδικοποίησης αποτυπώνει το έργο του Συλλόγου μας διαχρονικά και μέχρι σήμερα. Αποτελεί τη στέρεη βάση, επάνω στην οποία θα στηριχθούν οι επόμενες διεκδικήσεις μας. Ενσωματώνει όλα τα μισθολογικά και θεσμικά μας δικαιώματα, που ισχύουν πέρα και πάνω από τις κλαδικές μας συμβάσεις και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, αποτελώντας την παρακαταθήκη του Συλλόγου, το ισχυρό αποτύπωμα των διεκδικήσεων και των αγώνων μας. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο, όλοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα να κάνουν κτήμα τους την παρούσα κωδικοποίηση, για να γνωρίζουν με πληρότητα και σαφήνεια τα δικαιώματά τους.

Το περιεχόμενό της περιλαμβάνει όλο το φάσμα της εργασιακής μας σχέσης, από την προστασία της απασχόλησης, το δικαίωμα για εκπαίδευση, τα επιδόματα και τις μισθολογικές ρυθμίσεις, τις παροχές για την ενίσχυση της οικογένειας, τις άδειες, τα επιτόκια δανείων και καρτών, την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη κ.ά.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στον πραγματικό συνδικαλισμόπου έχει αρχές, αξίες και δίνει πραγματικές απαντήσεις στις ανάγκες των εργαζομένων.Με τη στήριξη των ίδιων των εργαζομένων που καθημερινά αναγνωρίζουν τις προσπάθειες και το έργο μας, συνεχίζουμε όλοι μαζί, να προασπίζουμε και να βελτιώνουμε με τις κατακτήσεις μας, τις εργασιακές σχέσεις όλων των συναδέλφων στην Τράπεζα Πειραιώς.

Κωδικοποίηση Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Τράπεζας Πειραιώς.

Συνοπτική παράθεση των σημείων τις κωδικοποίησης.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας
Στέλιος Μουλακάκης     Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top