Αναζητήστε

Ενημερωτικό Σημείωμα Νο 36

Επιστροφές εισφορών πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας εκτελώντας τις ενέργειες με τη σωστή σειρά και χωρίς να αποδέχεται την απώλεια κανενός δικαιώματος των εργαζομένων, αφού προχώρησε μέσω της επιχειρησιακής σύμβασης στη διασφάλιση των παροχών του ΤΑΥΤΕΚΩ, έκανε και όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποδοθεί στους συναδέλφους η αναδρομική διαφορά των κρατήσεων του ΕΦΚΑ για την τριετία 2017-2020. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

-          Ολοκληρώθηκε από την πλευρά των Τραπεζών η υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) προς τον ΕΦΚΑ για την περίοδο Ιανουάριος 2017 - Ιανουάριος 2020, που μας αφορά συνολικά.

-          Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα διενεργηθεί έλεγχος και μηχανογραφική επεξεργασία των ασφαλιστικών στοιχείων από τον ΕΦΚΑ, για την αναδρομική ασφάλιση των εργαζομένων στους κλάδους και τους αντίστοιχους τομείς του πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ.

-          Μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, θα έχει δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν τα στοιχεία τους προκειμένου να γίνει η πίστωση των δικαιούμενων ποσών.

Μόλις δημιουργηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα σας ενημερώσουμε άμεσα, ώστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής των εισφορών με τον χαρακτηρισμό ως «τυχόν αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές στους δικαιούχους».

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης                  Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top