Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 102

 

Κανένας δε θα διασπάσει τον ενιαίο αγώνα

των εργαζομένων στην Τράπεζα

 

Συνάδελφοι,

Ο αγώνας μας για συσπείρωση όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα, για καθολική συμμετοχή στην επερχόμενη απεργία της 29ης Νοεμβρίου συνεχίζεται.

Ήδη τα μηνύματα, όπως τα λαμβάνουμε από κάθε σημείο που επισκεπτόμαστε, τόσο στα καταστήματα, όσο και στις υπηρεσίες, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια περαιτέρω συρρίκνωσης. Είναι έτοιμοι να πουν «όχι» στο επιχειρηματικό πλάνο της Διοίκησης για την ανάπτυξη της Τράπεζας, που δεν περιλαμβάνει εμάς τους εργαζόμενους στην κορυφή.

Την ίδια ώρα, που ο αγώνας και η αγωνία κάθε εργαζόμενου, ετοιμάζεται να αποτυπωθεί στην απεργία αυτή, οι συνήθεις κιτρινιστές (και αναφερόμαστε αποκλειστικά στους εκπροσώπους του ΣΕΥΤΠΕ), φροντίζουν να στρέφουν τα βλέμματα αλλού (άραγε προς ποιου το όφελος;).

Οφείλουμε να αναφερθούμε στην τελευταία τους ανακοίνωση, σχετικά με την επιστολή του απολυμένου συναδέλφου, για λόγους απόλυτης συνδικαλιστικής δεοντολογίας:

  • Ο συνάδελφος απολύθηκε από την Τράπεζα κατά τα γεγονότα του RBU, με αποκλειστική ευθύνη των κυρίων που εκπροσωπούν τον ΣΕΥΤΠΕ.
  • Ο απολυμένος συνάδελφος, ήταν μέλος του ΣΕΥΤΠΕ για συναπτά έτη.
  • Από την απόλυσή του και μετά, του παρασχέθηκε από τον Σύλλογό μας, κάθε συνδικαλιστική και νομική στήριξη, καθώς και η προτροπή να εκπροσωπηθεί στον δικαστικό του αγώνα από τους δικούς μας νομικούς συμβούλους, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί στο ελάχιστο.
  • Ο ίδιος όμως, επέλεξε να εκπροσωπηθεί από άλλο εργατολόγο.
  • Σε επανειλημμένες επικοινωνίες μας, τον διαβεβαιώσαμε ότι θα καλύπταμε όλα όσα πρωτόδικα έξοδα παράστασης προέκυπταν από τον δικαστικό του αγώνα, στεκόμενοι αρωγοί σε αυτόν.
  • Στο δικαστήριο σταθήκαμε με πρόσθετη παρέμβαση ως συνδικαλιστικά και ανθρώπινα οφείλαμε.
  • Αντίστοιχα θα συνεχίσουμε να πράττουμε, πάντα όμως αναλογιζόμενοι πρώτα το συνολικό συμφέρον των εργαζομένων.

Όλα τα υπόλοιπα, αφορούν στους ιδιοτελείς σκοπούς εκείνων που τίθενται «στις Υπηρεσίες της Τράπεζας».

Συνάδελφοι μέλη του ΣΕΥΤΠΕ: σας καλούμε να σταθείτε μαζί μας, μαζί με όλους τους συναδέλφους, στους αγώνες και τις παρεμβάσεις μας. Σας καλούμε να αλλάξετε τους εκπροσώπους του Συλλόγου σας, που μόνο ζημιές έχουν επιφέρει στους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος συνεχίζει. Κόντρα σε όλους εκείνους που ενοχλούνται (δυστυχώς δεν αναφερόμαστε στη Διοίκηση). Άλλωστε, δεν είμαστε ίδιοι, ούτε θα γίνουμε ποτέ, γιατί μέλημά μας είναι οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους και όχι οι φιλοδοξίες μας.

Με λόγο καθαρό, έντιμο και ειλικρινή και κυρίως μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

 

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Απορρίπτουμε κάθε σχεδιασμό για μια Τράπεζα που δεν περιλαμβάνει τους εργαζόμενους ως αιχμή της.

Και σε αυτό θα είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι μαζί!

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

Μουλακάκης Στυλιανός       Νάκος Βάιος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top