Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 114

Title114

Συνάδελφοι,

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ο Σ.Ε.Τ.Π. πραγματοποιεί καθημερινά περιοδείες σε Καταστήματα και Υπηρεσίες, ενώ παράλληλα, όπου δεν είναι εφικτή η επίσκεψη στο χώρο εργασίας, υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους εργαζόμενους. Διαμορφώνουμε μια νέα, εξωστρεφή δυναμική και βρισκόμαστε κοντά στους συναδέλφους, με στόχο να ακούσουμε και να καταγράψουμε τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις ανησυχίες τους και να εδραιώσουμε την εμπιστοσύνη και την άμεση επικοινωνία.

Οι ανάγκες των εργαζόμενων, οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπως το σημερινό, δε σταματούν ποτέ. Σε αυτό το πλαίσιο και λαμβάνοντας υπόψη την κάλυψη των αναγκών όλων των συναδέλφων, όπως αυτές επισημαίνονται από τους ίδιους, ο ΣΕΤΠ διεκδικεί και χαράσσει με ευθύνη την καθημερινή συνδικαλιστική του δράση.

Δεν εφησυχάζουμε στα μεγάλα συλλογικά θέματα που αφορούν και προβληματίζουν τους εργαζόμενους:

  • Εναντιωνόμαστε και παρεμβαίνουμε διαρκώς στο businessplan 2022 – 2025 που αποσκοπεί στη μείωση του αριθμού των εργαζομένων σε 6100, μέχρι την οριστική μεταβολή του υπέρ των εργαζομένων.
  • Διεκδικούμε διαρκώς ένα δίκαιο σύστημα μόνιμων και θεσμικά κατοχυρωμένων αμοιβών. Διεκδικούμε επίσης, έκτακτη οικονομική παροχή, για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των συναδέλφων, λόγω των πληθωριστικών πιέσεων.
  • Στα θέματα συμπεριφορών, καλούμε τους συναδέλφους να υποστηρίξουν και να κάνουν χρήση του Κανονισμού που υπεγράφη μεταξύ του Συλλόγου και της Τράπεζας, για τη βία και την παρενόχληση, χωρίς φόβο και προκαταλήψεις.
  • Στα θέματα της υποαξιολόγησης, καλούμε τους εργαζόμενους να καταγράψουν τη διαφωνία τους στο φύλλο αξιολόγησης και να υποβάλλουν ένσταση, όπως ο Κανονισμός αξιολόγησης ορίζει. Η μη υποβολή ένστασης, σημαίνει για τη Διοίκηση την αποδοχή από μέρους του εργαζόμενου. Σε κάθε περίπτωση η αξιολόγηση έχει τον χαρακτήρα βελτίωσης και όχι τιμωρίας.
  • Στα θέματα της τηλεργασίας, αναμένεται η υπογραφή ειδικής Επιχειρησιακής Σύμβασης, που θα καλύπτει τις προβλέψεις της Κλαδικής μας Σύμβασης, αλλά και τις ανάγκες των εργαζομένων.
  • Διεκδικούμε με ουσιαστικό και ειλικρινή τρόπο την – πολυπόθητη – ενοποίηση των συλλόγων, με τη δέσμευση πραγματοποίησης εκλογών, άμεσα, με όποιο σύλλογο επιθυμεί την ενοποίηση, μακριά από τις ευκαιριακές, ανά θέμα, «συμμαχίες». Απόδειξη της βούλησής μας, είναι ότι είμαστε ο μοναδικός Σύλλογος, που προχώρησε σε ενοποίηση τεσσάρων συλλόγων.

Δηλώνουμε όμως παρόντες και στα προβλήματα της εργασιακής καθημερινότητας:

  • Η υποστελέχωση μονάδων και καταστημάτων.
  • Η τήρηση του ωραρίου, η ορθή καταγραφή των στοιχείων εισόδου και εξόδου, καθώς και η αποτύπωση της υπερωριακής απασχόλησης.
  • Η επίταση των στόχων και η καθημερινή πίεση για την επίτευξή τους.
  • Τα ζητήματα των αδειών, τόσο ως προς την «υποχρέωση» δήλωσης ετήσιας άδειας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όσο και τη χρήση των επιμέρους αδειών (χειμερινή άδεια, αιμοδοτική άδεια, άδειας σχολικής παρακολούθησης κ.λπ.).

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν μέρος των παρεμβάσεων και των διεκδικήσεών μας και για κάθε εξέλιξη θα σας ενημερώνουμε με ξεχωριστές ανακοινώσεις μας.

Κανένας εργαζόμενος όμως, δεν πρέπει να ξεχνά, ότι ασπίδα προστασίας στη δουλειά μας, είναι οι συμβάσεις μας. Η γνώση τους και η ενημέρωση είναι η άμεση απάντηση στις ανησυχίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται. Η αλληλεγγύη και η συλλογική ενότητα, εξακολουθούν να είναι οι μόνες σταθερές για να βρεθούμε την επόμενη μέρα όλοι μαζί, χωρίς να μείνει κανείς μόνος του κι απροστάτευτος.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις στα μεγάλα και τα μικρά εργασιακά θέματα. Η προσπάθεια για καλύτερες αμοιβές και αξιοπρεπή εργασία με ρυθμισμένα δικαιώματα, είναι καθημερινή μας στόχευση που απαιτεί κοινή συμπόρευση και αγώνα. Και η προσπάθεια μετασχηματίζεται σε θετικό έργο, όταν όλοι είμαστε μαζί. Στην προσπάθεια αυτή, σας καλούμε χωρίς δισταγμό, όλες κι όλους να γίνεται μέλη και συνοδοιπόροι.

ΙΣΧΥΡΟΣ Σ.Ε.Τ.Π. - ΙΣΧΥΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας
Στέλιος Μουλακάκης          Βάιος Νάκος 

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top