Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 115

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων μας με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, για την ακολουθούμενη πολιτική συρρίκνωσης που σχεδιάζει η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και των σχετικών μεθόδων που προβαίνει κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας περί αποσχίσεων, το Προεδρείο του  Σ.Ε.Τ.Π. πραγματοποίησε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, επίσημη συνάντηση με εκπροσώπους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα με τον Γιώργο Μουλκιώτη, Υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, τον Απόστολο Πάνα, Υπεύθυνο ΚΤΕ Ανάπτυξης & Επενδύσεων, τον Μιχάλη Καλαντζόπουλο, Γραμματέα Τομέα Εργασίας και τον Βασίλη Κουλούρη, Αναπληρωτή Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το Προεδρείο του Συλλόγου ανέλυσε διεξοδικά: 

α) τη σχεδιαζόμενη πολιτική συρρίκνωσης εργαζόμενων και καταστημάτων που περιλαμβάνεται στο business plan της Τράπεζας Πειραιώς,

β) τη συνεχιζόμενη πολιτική εταιρικών μετασχηματισμών που κατ’ εξακολούθηση εφαρμόζει η Διοίκηση της Τράπεζας, αξιοποιώντας τη - χωρίς περιορισμούς - σχετική νομοθεσία του Ν. 4601/2019.  

Επισημάναμε ιδιαίτερα, τα φαινόμενα ερημοποίησης της ελληνικής Περιφέρειας, που με τις πολιτικές συρρίκνωσης που ακολουθούν τα πιστωτικά ιδρύματα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει σε 51 περιφερειακούς Δήμους της χώρας να μην υπάρχει ούτε ένα τραπεζικό κατάστημα. 

Ζητήσαμε την παρέμβασή τους, με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε αφενός, να βελτιωθεί το εργασιακό πλαίσιο που αφορά στη διαδικασία μεταφοράς των εργαζόμενων υπό το καθεστώς των αποσχίσεων και των εταιρικών μετασχηματισμών με σκοπό να διασφαλίζονται με βέλτιστο τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας του ν. 4601/2019 και αφετέρου να μην γίνεται κατάχρηση του νομοθετικού πλαισίου ως όχημα μείωσης του προσωπικού της Τράπεζας. 

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις του Συλλόγου και δεσμεύθηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, για την κοινοβουλευτική ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων. Στην κατεύθυνση αυτή, εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση.

Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε αντίθετοι με τις πολιτικές απαξίωσης του Προσωπικού και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την αξιοποίηση και την προστασία όλου του ανθρώπινου δυναμικού της Τράπεζας Πειραιώς. 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας
Στέλιος Μουλακάκης    Βάιος Νάκος 

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top