Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 117

Διαβούλευση για τη μεταφορά των εργαζομένων στα τμήματα των ROSκαι EFS σε θυγατρική εταιρεία

Συνάδελφοι,

Έπειτα από την πρώτη διαβούλευση που μας κάλεσε η Διοίκηση της Τράπεζας, στις 8 Νοεμβρίου 2022, κατά την οποία μας γνωστοποίησε την απόφασή της να προχωρήσει σε απόσχιση των τμημάτων ROSκαι EFS, κληθήκαμε σήμερα, σε συνάντηση για επανεκκίνηση των συζητήσεων.

Στη σημερινή συνάντηση, επαναφέραμε κατηγορηματικά, τη θέση μας, όπως αυτή είχε διατυπωθεί και στην πρώτη συνάντηση, σύμφωνα με την οποία είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή απόσχισης.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση της Τράπεζας μας ανέφερε, ότι οι διαδικασίες απόσχισης θα συνεχιστούν και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις προθεσμίες που τους έχουν τεθεί. Δήλωσαν όμως, ότι βούλησή τους είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί με την επίτευξη συμφωνίας.

Από την πλευρά μας, δηλώσαμε, ότι αφετηρία οποιασδήποτε συμφωνίας, θα είναι αντίστοιχη με εκείνη που υπεγράφη στην περίπτωση των υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων, με επιπρόσθετες όμως διασφαλίσεις, που αφορούν στην εθελοντική συμμετοχή, στην οικονομική ανταμοιβή και στην παροχή εργασίας, με τους ίδιους όρους που ισχύουν σήμερα, αλλά στον τόπο κατοικίας του εργαζόμενου.

Στην προσπάθειά μας αυτή, αρωγός, όπως ήταν από την αρχή και κάθε φορά, είναι η ΟΤΟΕ και μαζί θα συνδιαμορφώσουμε την πρόταση και τη συμφωνία στην οποία θα καταλήξουμε.

 

Συνάδελφοι,

Ο αγώνας για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας είναι διαρκής. Στη περίπτωση αυτή, περνάει και μέσα από την επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας, που θα διασφαλίζει στο μέγιστο βαθμό τα δικαιώματα και την τραπεζοϋπαλληλική ιδιότητα στο διηνεκές, για τους συναδέλφους που θα μεταφερθούν στη νέα θυγατρική εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη τη διαρκή μας προσπάθεια, ώστε κανένας εργαζόμενος να μην είναι μόνος, θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία που να πληροί το σύνολο των διεκδικήσεών μας.

Για κάθε εξέλιξη που θα έχουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα, θα επανέλθουμε με νεότερες ανακοινώσεις μας, καθώς αφορά στο σύνολο των εργαζομένων στην Τράπεζα.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης                   Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top