Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 121

Συνεδρίαση της Επιτροπής για τη Βία και την Παρενόχληση

Συνάδελφοι,

Την προηγούμενη εβδομάδα, συνεδρίασε για πρώτη φορά η Επιτροπή για τη Βία και την Παρενόχληση. Λόγοι εχεμύθειας, δεν επιτρέπουν την ανάλυση και γνωστοποίηση των θεμάτων της και είναι απολύτως κατανοητοί και αποδεκτοί.

Από την πλευρά του Συλλόγου, επιθυμούμε να τονίσουμε – για ακόμα μια φορά – την αξία τόσο της υπογραφής του σχετικού Κανονισμού, όσο και της λειτουργίας της Επιτροπής, μέσα από τη διαδικασία αναφορών – καταγγελιών από τους εργαζόμενους.

Είναι ανάγκη να στηρίξουμε και να προστατέψουμε τη διαδικασία. Γιατί με τον τρόπο αυτό θα περιοριστούν τα φαινόμενα άσχημων ή και καταχρηστικών συμπεριφορών, ψυχολογικής βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης και ό,τι άλλο επιβαρύνει ή καταπιέζει τον εργαζόμενο στην καθημερινότητά του, είτε από συναδέλφους, είτε από πελάτες. Πρόσωπα και συμπεριφορές πρέπει πλέον να πάψουν να μένουν στο απυρόβλητο και την ατιμωρησία.

Είναι ανάγκη να περάσουμε από τον φόβο και τους ενδοιασμούς σε μια νέα συνθήκη, όπου φαινόμενα βίας ή παρενόχλησης δε θα μένουν χωρίς καταγγελία και συνέπειες, όπως ως σήμερα – κακώς - θεωρούμε αυτονόητο.

Για εμάς, η λογική της δημόσιας διαπόμπευσης ως πρακτική, ακόμα και αν τα στοιχεία συντείνουν προς επαλήθευση των κατακριτέων συμπεριφορών, δεν αποτελεί λύση, καθώς την ίδια στιγμή ταυτοποιείται ένα σύνολο εργαζομένων (τα πρόσωπα της μονάδας ή του καταστήματος) που καταγγέλλουν. Εκτός από τη διαφήμιση της ευαισθησίας του εκάστοτε συλλόγου, δεν επιφέρει κάποια ουσιαστική λύση.

Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουνε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, για να πάψει η σιωπή.

Επικοινωνήστε με τον Σύλλογό μας, ενημερώστε μας και προχωρήστε σε καταγγελίες, σύμφωνα με τη διαδικασία. Έτσι θα γίνει αντίληψη και κυρίως επιδίωξη σε όλους, ο κόσμος της εργασίας να γίνει καλύτερος.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης             Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top