Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 122

Κρίση εμπιστοσύνης και αντιπροσώπευσης;

Συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα, ενημερωνόμαστε, ότι έχει στηθεί μία φάμπρικα που λειτουργεί στα όρια της νομιμότητας. Συγκεκριμένα, μέλη του Συλλόγου μας, προσκαλούνται να εγγραφούν στον ΣΕΤΑΠ και να λάβουν το έκτακτο οικονομικό βοήθημα από το πρώην ΤΥΠΑΤΕ, παρότι δεν το δικαιούνται (!!!). Αναφέρουμε σχετικά, ότι υπάρχει σε εκκρεμοδικία, αγωγή μελών του ΤΥΠΑΤΕ και συγκεκριμένα δικαιούχοι του Ειδικού Λογαριασμού Επικούρησης Μελών (ΕΛΕΜ) σε βάρος του ΤΥΠΑΤΕ, για την πληρωμή του ποσού σε μη μέλη του Ταμείου.

Επειδή έχουμε λάβει γνώση παράλληλα, ότι μέλη μας, που ήταν μέλη του ΕΛΕΜ μέχρι και το 2006, παρατύπως δεν το έχουν λάβει και τους ορίζεται ως προϋπόθεση να είναι μέλη του ΣΕΤΑΠ, καλούμε τη Διοίκηση του ΤΥΠΑΤΕ να καταβάλει άμεσα τα ποσά που δικαιούνται και κάνουμε γνωστό προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες για να προστατέψουμε τα μέλη μας.

Ο λόγος είναι ότι εκ του πονηρού γίνεται αυτή η «προσφορά», με προϋπόθεση την εγγραφή στον ΣΕΤΑΠ, καθώς αυτό το ποσό, ούτε μπορεί, ούτε είναι νόμιμο να αποδοθεί σε μη μέλη του ΕΛΕΜ. Τελικά ο ΣΕΤΑΠ χρησιμοποιεί το ΤΥΠΑΤΕ, που είναι ανεξάρτητος φορέας, για την εγγραφή μελών, μεταθέτοντας τις ευθύνες – σε περίπτωση κακοπιστίας – στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΥΠΑΤΕ.

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας επιλέγει να στέκεται δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους. Και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, καθώς ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι μας εμπιστεύονται με την εγγραφή τους στον Σύλλογο.

  • Επιλέγουμε να διασφαλίζουμε την εργασία μας, τα δικαιώματά μας και να χτίζουμε εργασιακές σχέσεις με Συλλογικές Συμφωνίες. Συμφωνίες, που είναι διαφανείς και διασφαλίζουν όλους τους εργαζόμενους, χωρίς να έχουμε αφήσει ποτέ περιθώριο ή υπόνοια για διακριτική μεταχείριση των μελών μας.
  • Επιλέγουμε τον έντιμο και καθαρό λόγο, πάντα υπεύθυνα, με θέσεις που υπερασπίζονται τους εργαζόμενους.
  • Επιλέγουμε – με ελάχιστες εξαιρέσεις – να μην απαντάμε σε ύβρεις και κακόπιστες κριτικές, προστατεύοντας την έννοια της συλλογικότητας, ώστε να έρθουν οι εργαζόμενοι κοντά σε αυτήν και όχι να τους απομακρύνουμε.
  • Επιλέγουμε να διατρανώνουμε την ανάγκη ένωσης των συλλόγων, όπως άλλωστε εμείς έχουμε πράξει στο παρελθόν. Όσοι επιθυμούν να μιλούν για κρίση αντιπροσωπευτικότητας, έχουν πάντα το δικαίωμα να ενωθούν και να μετέχουν σε αυτήν. Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές.
  • Επιλέγουμε να δίνουμε λύσεις και να μην κρυβόμαστε πίσω από την αδράνεια της άρνησης επί παντός επιστητού.

Οι επιλογές μας αυτές δεν είναι πάντα ο εύκολος δρόμος. Είναι όμως βέβαιο ότι θα οδηγούν πάντα στο καλύτερο αποτέλεσμα, γιατί για εμάς το αποτέλεσμα είναι ένα: Η διασφάλιση των εργαζομένων.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης          Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top