Αναζητήστε

Ενημερωτικό σημείωμα Νο 47

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥΣ

Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο ΕΦΚΑ διαγράφει αυτόματα (και χωρίς κάποια πρότερη ενημέρωση) με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους, τα έμμεσα – προστατευόμενα μέλη (παιδιά) που έχετε δηλώσει / απογράψει ως ασφαλισμένοι. Αυτό σημαίνει ότι το κριτήριο διαγραφής, είναι η ηλικία και όχι η ιδιότητα του παιδιού, δηλαδή ακόμα και αν το παιδί είναι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Λύκειο), με τη συμπλήρωση του 18ου έτους, θα χάσει την ασφαλιστική του ικανότητα.

Επομένως: Όσοι συνάδελφοι έχουν παιδιά που ενηλικιώνονται, θα πρέπει άμεσα, μόλις συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους να τα απογράψουν εκ νέου στον ΕΦΚΑ, για να συνεχίσουν να είναι ασφαλισμένα.

Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά. Για την είσοδο σας στην εφαρμογή, μπαίνετε στην αρχική σελίδα του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Μισθωτοί / Χορήγηση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσου Μέλους

Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ σας.

Οδηγίες για την διαδικασία θα βρείτε εδώ: «Οδηγίες Χρήσης Υπηρεσίας»

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή ερωτήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον συνάδελφο Γιώργο Τσόκανο, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.εσωτ.: 85029.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης            Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top