Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 131

Γενική Συνέλευση Σ.Ε.Τ.Π. – η Συνέλευση που αφορά όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς

GS23  

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας ολοκλήρωσε το Σάββατο 1 Απριλίου 2022, τις εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, με την υπερψήφιση του Διοικητικού και Οικονομικού του Απολογισμού, με ποσοστό 95%.

Κάθε χρόνο, η Γενική Συνέλευση είναι το κλείσιμο ενός χρόνου δράσεων αλλά και η έναρξη ενός νέου με την ίδια αφετηρία – το συμφέρον των εργαζομένων - αλλά με νέες προκλήσεις.

Τις εργασίες τίμησε με την παρουσία του, ο Αντιπρόεδρος της ΟΤΟΕ Σωτήρης Σαξώνης. Στην ομιλία του, ο Αντιπρόεδρος της ΟΤΟΕ, απηύθυνε χαιρετισμό στις εργασίες, ανέλυσε τις προκλήσεις που το συνδικαλιστικό κίνημα στις τράπεζες θα αντιμετωπίσει και επισήμανε την σπουδαιότητα του έργου του Σ.Ε.Τ.Π., καθώς και την ανάγκη υποστήριξης του έργου αυτού από όλους τους εργαζόμενους.

Την Συνέλευση τιμήσαν με την παρουσία τους 370 συνάδελφοι, ξεπερνώντας σε συμμετοχή συνελεύσεις προηγούμενων ετών, γεγονός που καταδεικνύει τον αυξημένο προβληματισμό των συναδέλφων για τα όσα συμβαίνουν στον εργασιακό μας χώρο, τη βούλησή τους να ενημερωθούν για τα πεπραγμένα και την ενεργή συμμετοχή τους στις διαδικασίες.

Αυξημένος ήταν και ο αριθμός των ομιλητών, οι οποίοι εξέφρασαν ελεύθερα τη γνώμη τους για όσα συνέβησαν το προηγούμενο έτος, επεσήμαναν τους κινδύνους που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και αναφέρθηκαν στα προβλήματα της εργασιακής μας καθημερινότητας.

Η μεγάλη συμμετοχή στις εργασίες της φετινής συνέλευσης, μας γεμίζει αισιοδοξία και θάρρος, γιατί μέρα με τη μέρα γίνεται συνείδηση σε όλους, ότι μόνο όλοι μαζί και ενεργά θα πετύχουμε.

Από την πλευρά του προεδρείου, υπήρξε διεξοδική ανάλυση επί όλων των θεμάτων που μας απασχόλησαν και μας απασχολούν, ώστε οι συνάδελφοι να ενημερωθούν, καθώς και ξεκάθαρη θέση για τις επερχόμενες διεκδικήσεις.

Κυρίαρχο μήνυμα από τις εργασίες της Συνέλευσης είναι η ανάγκη ένωσης των Συλλόγων. Ένα μήνυμα για το οποίο δώσαμε ξεκάθαρα το στίγμα μας. Εργαζόμαστε και προς αυτή την κατεύθυνση και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές μας. Στόχος είναι να πετύχουμε την εκπροσώπηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς από έναν ενωμένο και ακόμα ισχυρότερο Σύλλογο, μακριά από πρόωρες εκλογές και σκοπιμότητες, που διαιωνίζουν την παρούσα διαιρεμένη κατάσταση.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου είναι το κορυφαίο θεσμικό όργανό του και για τον Σύλλογό μας αποτελεί την πιο σημαντική και άμεση δημοκρατική διαδικασία. Μια διαδικασία στην οποία δε χωρούν αποκλεισμοί και καθοδηγήσεις κανενός είδους. Μια διαδικασία που με την ενεργή συμμετοχή των μελών, δείχνει την δύναμη του Συλλόγου.

Οι εργασίες της Συνέλευσής μας, είναι αναρτημένες και βρίσκονται στη διάθεση όλων των εργαζομένων, ώστε κάθε συνάδελφος να μπορεί να την παρακολουθήσει, να ενημερωθεί και να κρίνει τον απολογισμό, ο οποίος έτσι και αλλιώς μας αφορά όλους.

Αναρτημένες είναι επίσης και οι προγενέστερες Συνελεύσεις (από την περίοδο που ξεκινήσαμε να τις βιντεοσκοπούμε) όπου αποδεικνύουν – χωρίς κανένα αποκλεισμό - τον ειλικρινή και αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο ο Σύλλογός μας αντιμετωπίζει τα θέματα. Όπως διαφαίνεται στην εξέλιξη των ετών, διατηρούμε σταθερές θέσεις διαχρονικά, τις υπερασπιζόμαστε και ανακοινώνουμε όσα σχεδιάζουμε και διεκδικούμε, επιτυγχάνοντάς τα.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης            Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top