Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 132

Συνάντηση του Συλλόγου με την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού

 

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας, με σειρά θεμάτων που πρέπει να επιλυθούν άμεσα.

Πιο αναλυτικά:

Εργαζόμενοι που βρίσκονται σε άδεια μετ’ αποδοχών και εκκρεμεί η τοποθέτησή τους.

Θέσαμε από την πλευρά μας, έντονα και πιεστικά για ακόμα μια φορά, το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί – πλην εξαιρέσεων – οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε άδεια μετ’ αποδοχών, λόγω του ότι το κατάστημα που εργάζονταν έκλεισε.

Από την πλευρά της Διοίκησης, ο κος Γεωργόπουλος επανέλαβε ότι στους νομούς που βρίσκονται οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις και ότι η Τράπεζα ανακοινώνει κατά καιρούς διαθέσιμες θέσεις σε άλλες περιοχές.

Απέναντι στη θέση αυτή, απαιτήσαμε από τη Διοίκηση, να τοποθετήσει άμεσα σε λειτουργικές θέσεις και στον τόπο κατοικίας τους, όλους τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα και ενόψει της δημιουργίας τμήματος υποστηρικτικής λειτουργίας των εργασιών των καταστημάτων (backoffice) ζητήσαμε να ενταχθούν σε αυτό οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι και να παρέχουν την εργασία τους από τον τόπο διαμονής τους.

Ο κος Γεωργόπουλος απάντησε ότι η Διοίκηση θα εξετάσει τη πρότασή μας και θα επανέλθει σε συνάντηση που θα υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπεύθυνη θέση του Συλλόγου μας, είναι να δοθούν πραγματικές εργασιακές λύσεις σε όλους τους συναδέλφους. Στο ευαίσθητο αυτό θέμα, δε χωρούν δημαγωγικές προσεγγίσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού, που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες.

 

Απόδοση ποσού 200€, με βάση την Ε.Σ.Σ.Ε., στους εργαζόμενους στους οποίους ανατέθηκε ειδικός ρόλος το 2022.

Επισημάναμε ότι εκκρεμεί η απόδοση του ποσού των 200€ για το έτος 2022, στους συναδέλφους που ανέλαβαν την περασμένη χρονιά ειδικό ρόλο. Έχει άλλωστε υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση για ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει επιλυθεί από την αρχή του έτους.

Ο κος Γεωργόπουλος μας ανέφερε ότι η διαδικασία καταβολής, θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου.

 

Απόδοση του παραπάνω ποσού και στους προϊσταμένους που τους έχει ανατεθεί πελατολόγιο UpperMass.

Επαναφέραμε το αίτημα να αποδοθεί το ποσό που προβλέπεται από την Ε.Σ.Σ.Ε. για τους ειδικούς ρόλους και στους συναδέλφους που είναι προϊστάμενοι ή υποδιευθυντές και τους έχει ανατεθεί πελατολόγιο ειδικών ρόλων. Επανερχόμαστε, ώστε να αποκατασταθεί μια αδικία σε εργαζόμενους που εργάζονται με διπλό ρόλο μέσα στα καταστήματά τους. Δηλώσαμε ότι πρέπει να επικρατήσει το ουσιαστικό κριτήριο της εργασίας (π.χ. προϊστάμενος και UpperMass) και όχι το τυπικό κριτήριο της ονοματοδοσίας του ρόλου του εργαζομένου.

Η Διοίκηση μας απάντησε ότι θα επανέλθει με απάντηση. Σε κάθε περίπτωση, καλούμε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν σε αυτή την θέση να μας ενημερώσουν στα emailThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.και This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., ανεξάρτητα σε ποιον Σύλλογο ανήκουν.

 

Στόχοι και κίνητρα πωλήσεων.

Για το μείζον θέμα της επίτασης της στοχοθεσίας και των πιέσεων που δέχονται οι εργαζόμενοι, θα επανέλθουμε με ολοκληρωμένη ανακοίνωση θέσεων και προτάσεων. Παρόλα αυτά και παρότι τα κίνητρα πωλήσεων είναι εκτός της θεσμικής μας αρμοδιότητας, στη συνάντηση, τονίσαμε ότι το όποιο «bonus», αποδοθεί από τη Διοίκηση, θα πρέπει να είναι με δίκαιους και διαφανείς όρους που δε θα οδηγήσει σε δυσαρέσκεια και παρερμηνείες. Τα κίνητρα άλλωστε, πρέπει να αυξάνονται όταν αυξάνονται οι στόχοι και η επίτευξή τους.

 

Statement Αρωγής Τέκνων.

Για μια ακόμη φορά, επαναλάβαμε το έλλειμα ενημέρωσης που υπάρχει στους εργαζόμενους για το συσσωρευμένο ποσό στις ατομικές τους μερίδες, από το πρόγραμμα Αρωγής Τέκνων. Παρότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται από τη διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, πρέπει επιτέλους – στην εποχή της ψηφιοποίησης - να υπάρξει ένα σύστημα άμεσης ενημέρωσης των εργαζομένων. Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει τουλάχιστον να αποστέλλονται σε τακτική, ετήσια βάση, τα statementsγια το πρόγραμμα, όπως αυτό έχει καθοριστεί.

 

Τέθηκαν στη συνάντηση, τέλος, τα κορυφαία ζητήματα, που είναι

  • η εξέλιξη των σχεδίων της Διοίκησης για τους εργαζόμενους και για το Δίκτυο καταστημάτων,
  • η έναρξη διαβούλευσης για πρόσθετη αμοιβή όλων των εργαζομένων με βάση τα αποτελέσματα της Τράπεζας και
  • η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση Ειδικής Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. για την τηλεργασία.

Για τα θέματα αυτά όμως θα καθοριστούν ξεχωριστές συναντήσεις. Από την πλευρά μας θα κρατάμε ενήμερους όλους τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις αυτές.

 

Ο Σύλλογος συνεχίζει και παραμένει ρυθμιστής στις εξελίξεις, προκειμένου να θωρακίσει τους εργαζόμενους στην Τράπεζα. Συνεχίζουμε και προχωράμε μπροστά, με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα και προοπτική για το μέλλον της εργασίας μας. Συνεχίζουμε όλοι μαζί και κοντά με τον Σύλλογο όλων των εργαζομένων για μια καλύτερη και ασφαλέστερη επόμενη μέρα.

Είμαστε ο Σύλλογος όλων.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης           Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top