Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 135

Η προάσπιση της συμφωνίας είναι η μοναδική απάντηση στα εκβιαστικά διλήμματα

Συνάδελφοι,

Όπως ενημερωθήκαμε από τον Σύλλογο στην εταιρεία REM, στην οποία μετέβησαν με συμφωνία διασφάλισης των δικαιωμάτων τους, εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς, τον Ιούλιο 2022, κλήθηκαν σήμερα εργαζόμενοι με το εκβιαστικό δίλημμα απόλυσης με λήψη νόμιμης αποζημίωσης ή «οικειοθελή αποχώρηση» με προσαυξημένο ποσό.

Ο Σύλλογός μας, άμεσα, ζήτησε μέσω του Συλλόγου που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στην εταιρεία, να μην αποδεχθούν κανένα εκβιασμό, να μη δεχθούν να υπογράψουν τίποτα που δεν είναι επιθυμία τους.Η υπογεγραμμένη συμφωνία, από τον Σύλλογο και τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και την εταιρεία «Πειραιώς Διαχείριση Ακινήτων Μ.Α.Ε.» (PREM), αποτελεί το θεσμοθετημένο εργασιακό πλαίσιο που διέπει την εργασιακή σχέση των εργαζομένων. Συμφωνία που οφείλουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, αλλά και οι εργαζόμενοι, να προασπίσουν, αλλά και να συμμορφώνονται με αυτή.

Ταυτόχρονα, απαιτήσαμε από τη Διοίκηση της Τράπεζας, να παρέμβει προς την REM, ώστε να σταματήσουν οι εκβιασμοί απόλυσης και να προφυλάξει και η ίδια το θεσμοθετημένο πλαίσιο, ώστε να μη ζητηθεί οποιαδήποτε συναίνεση εργαζόμενου προς αποχώρηση, αν αυτή δεν είναι πραγματική.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη REM, να μην υποκύψουν σε κανένα εκβιασμό. Οι όροι εργασίας καθορίζονται πλήρως και ισχυρά από τη συμφωνία. Τόσο η εφαρμογή όσο και η προστασία των όρων της συμφωνίας είναι υποχρέωση όλων μας.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης         Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top