Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 137

1Η ΜΑΗ 2023

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί υπενθύμιση και ορόσημο της σημασίας της αλληλεγγύης της συλλογικής δράσης και των αγώνων για την προώθηση των δικαιωμάτων και της ευημερίας των εργαζομένων.

Μας υπενθυμίζει κάθε φορά τα επιτεύγματα των συνδικάτων στην εξασφάλιση δίκαιων μισθών, του ωραρίου εργασίας των ασφαλών συνθηκών εργασίας και βασικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους.

Μαζί με τους συλλογικούς μας αγώνες μπορούμε να οικοδομήσουμε μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία, όπου η αξιοπρέπεια κάθε εργαζόμενου θα γίνεται σεβαστή και θα προστατεύεται.

Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης, της έκρηξης της ακρίβειας και του πληθωρισμού, στη δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία για όλους τους εργαζόμενους, ο ΣΕΤΠ μαζί με την ΟΤΟΕ και ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου, απαιτεί να ακουστεί ξανά ισχυρή η φωνή των εργαζομένων και να στηριχθούν ενεργά οι διεκδικήσεις τους.

Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας στην εργασία:

 

Με πλήρη αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, με κατάργηση της μνημονιακής ΠΥΣ 6/2012, καθώς και όλων των αντεργατικών διατάξεων των τελευταίων ετών που συστηματικά αποδυναμώνουν τη θέση των εργαζόμενων στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών

Με Αποτελεσματική νομοθετική προστασία από τις απολύσεις.

Με επέκταση ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μέχρι την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων. Απρόσκοπτη πρόσβαση στον θεσμό της Διαιτησίας. Υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών ΣΣΕ στο σύνολο των εργαζομένων κάθε κλάδου. Προστασία του ωραρίου και του ελεύθερου χρόνου με το δικαίωμα αποσύνδεσης των εργαζομένων.

Να μπει φραγμός στη χρήση εργαζομένων «δεύτερης ταχύτητας», με μειωμένα εργασιακά δικαιώματα και αμοιβές (ενοικιαζόμενοι, μερική απασχόληση, μπλοκάκια, εργολαβικοί, εργαζόμενοι σε πλατφόρμες κλπ)

Κατάργηση των διατάξεων που βάζουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση

 

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια των συνδικάτων σε όλη την Χώρα

ð  

ΟΛΟΙ στην απεργία της 1ης του Μάη

και στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα,

στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί.

Προσυγκέντρωση ΚΟΡΑΗ & ΣΤΑΔΙΟΥ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης            Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top