Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 139

«Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω»

 

arkas-chair sm

 

Συνάδελφοι,

Για πρώτη φορά στα συνδικαλιστικά χρονικά, βλέπουμε σωματείο εργαζομένων (ΣΕΥΤΠΕ), να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές, επικαλούμενο αοριστολογίες για μελλοντικές προκλήσεις αναιρώντας έτσι ουσιαστικά την ψήφο των μελών του.

Αναφέρεται μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή του, χωρίς ίχνος ευθύνης και ντροπής, στην «ηρεμία των ημερών, λόγω των επικείμενων εθνικών εκλογών»,λες και διάγουμε μακρά περίοδο εργασιακής ευημερίας, η οποία θα τελειώσει μετά από αυτές. Λες και μέχρι σήμερα δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε – όπως οι ίδιοι αποδέχονται – το διαρκές σχέδιο συρρίκνωσης της Τράπεζας, με όλες τις συνέπειες που αυτό έχει επιφέρει στην εργασιακή μας καθημερινότητα εδώ και πολλά χρόνια.

Μαέστρος στην παραπληροφόρηση, ο ΣΕΥΤΠΕ, επικαλείται «ετοιμότητα για αγώνες», ενώ στην ουσία κρύβει την προσπάθεια διατήρησης, με κάθε τρόπο, συγκεκριμένου αριθμού μελών, που θα του αποφέρουν διασφάλιση «καρεκλών» και θέσεων, τόσο στο Διοικητικό του Συμβούλιο, όσο και στην ΟΤΟΕ και το ΕΚΑ.

Το προεδρείο του ΣΕΥΤΠΕ, βλέποντας τη φθίνουσα πορεία του συλλόγου τους, την εξασθένιση του αφηγήματός τους αλλά και την αναποτελεσματικότητα των πεπραγμένων τους, σπεύδουν να προλάβουν όσα μπορούν, ομολογώντας έμμεσα την ήττα των επιλογών και των πρακτικών τους.

Στο επόμενο διάστημα (αν όχι ήδη), μέλη του ΣΕΥΤΠΕ θα προσπαθήσουν να σας προσηλυτίσουν με τις γνωστές πλέον διχαστικές τους πρακτικές, να εγγραφείτε και να συμμετάσχετε στις εκλογές που προκήρυξαν.

Θα έχετε ήδη ακούσει από εκείνους ότι «μπορείς να είσαι μέλος σε πολλούς Συλλόγους, γράψου και σε μας» ή «κατεβαίνω υποψήφιος στις εκλογές, γράψου μέλος να με ψηφίσεις» ή «γίνε μέλος να μας ψηφίσεις και μετά μπορείς να διαγραφείς» ή «εμείς τα έχουμε λύσει όλα» κ.α.

Και σε αυτό το σημείο έρχεται η προσωπική ευθύνη κάθε εργαζόμενου. Η επιλογή είναι απόλυτα ελεύθερη. Όμως στην επιλογή αυτή, πρέπει να ληφθούν υπόψη:

  • Οι πράξεις και όχι τα λόγια.
  • Οι υπογεγραμμένες συμβάσεις και όχι η εκ του ασφαλούς κριτική και οι ανέφικτες υποσχέσεις.
  • Η ένωση των Συλλόγων στην πράξη και όχι οι ανούσιες προτάσεις παράλληλης ύπαρξης και συνεργασίας .
  • Η ενότητα των εργαζομένων και όχι ο διχαστικός λόγος.
  • Το συμφέρον των εργαζομένων και όχι το συμφέρον του Συλλόγου.
  • Συνελεύσεις με θέσεις δημόσιες σε όλους και όχι περιορισμένες και κρυφές.
  • Η διασφάλιση και η ενίσχυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και όχι πελατειακές πρακτικές που «πουλούν» προστασία και ρουσφέτια.
  • Η ενίσχυση του Συλλόγου που κοιτάζει τον εργαζόμενο στα μάτια και παλεύει για αυτόν – έμπρακτα - απέναντι στη Διοίκηση.

Όλα αυτά τα παραπάνω πρεσβεύει, κατοχυρώνει και διεκδικεί ο Σύλλογός μας. Και στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζουμε. Είμαστε ο αντιπροσωπευτικός Σύλλογος στην Τράπεζα Πειραιώς και αυτό έχει έρθει ως αποτέλεσμα της μοναδικής πραγματικής προσπάθειας ενοποίησης όλων των Συλλόγων στην Τράπεζα (ένωση 4 Συλλόγων). Ο αγώνας μας για αυτόν τον σκοπό, δε θα σταματήσει.

Υ.Γ. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απόφαση (αν λήφθηκε τέτοια) της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΥΤΠΕ, για την ένωση των Συλλόγων στην Τράπεζα. Ή μήπως τελικά, πέρα από τις «πράξεις σωτηρίας των εργαζομένων» από τον εν λόγω σύλλογο, το μόνο που συζητήθηκε ήταν η αύξηση της εισφοράς κατά 66% (τύφλα να έχει ο πληθωρισμός);

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης          Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top