Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 141

Ο Σύλλογος έδωσε ασφαλή λύση για τους εργαζόμενους των καταστημάτων που έκλεισαν

 

Συνάδελφοι,

Τους τελευταίους έξι μήνες, ένα σύνολο 50 συναδέλφων από την Περιφέρεια παραμένει στο σπίτι του με άδεια καθώς η Διοίκηση της Τράπεζας επικαλείται ότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας εντός του Νομού του τόπου κατοικίας τους - στην παρούσα φάση - για να τους τοποθετήσει.

Η Διοίκηση της Τράπεζας έχει ενημερώσει όλους τους συλλόγους, ότι ανάγκες για στελέχωση υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο δίκτυο καταστημάτων στην Αθήνα.

Το πρόβλημα που έχει διαμορφωθεί, από την μονοδιάστατη επιλογή των διοικήσεων των τραπεζών για συρρίκνωση του δικτύου και των εργασιών, έχει δημιουργήσει σειρά θεμάτων, τόσο για το πελατειακό κοινό, κυρίως όμως για εμάς τους εργαζόμενους. Επιλογή στην οποία - κατ’ επανάληψη - έχουμε εναντιωθεί, ενώ έχουμε ζητήσει από τους μετόχους να επανεξετάσουν. Στον αγώνα μας αυτό, έχουμε απευθυνθεί σε κάθε θεσμικό φορέα.

Με συνεχείς παρεμβάσεις προς τη Διοίκηση, πετύχαμε να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους μας των εν λόγω περιοχών, να εργαστούν στο νέο κεντροποιημένο τμήμα Back Office (η θέση ονομάζεται Operations administrator/controller) με καθεστώς τηλεργασίας. Στην παρούσα φάση και με τις συνθήκες που η Διοίκηση έχει διαμορφώσει με τις πρακτικές της, μοναδική επιλογή εργασίας στον τόπο κατοικίας, είναι η εργασία στο συγκεκριμένο τμήμα.

Κάποιοι σύλλογοι επιμένουν να διαστρεβλώνουν την αλήθεια εσκεμμένα, όπως και στο παρελθόν είχαν κάνει στην περίπτωση του RBU. Τώρα επικαλούμενοι διάφορες νομικές απόψεις, απόφαση κόλαφο της Επιθεώρησης Εργασίας ή ακόμα και ρουσφετολογικές τοποθετήσεις, δε διστάζουν – δόλια – να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στη θυσία, παροτρύνοντάς τους να μην αιτηθούν για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Οι σύλλογοι που εκφράζουν τις συγκεκριμένες απόψεις, γνωρίζουν τι θα ακολουθήσει και το  αποκρύπτουν γιατί θέλουν να υπάρξουν εργαζόμενοι που θα βρεθούν σε αδιέξοδο, που δε θα μπορούν να μετοικήσουν, που θα θυσιαστούν για να αποκτήσουν οι εν λόγω σύλλογοι, φωνή και λόγο ύπαρξης. Κάτι σαν το «να μην πάει η θυσία χαμένη».

Επειδή η προθεσμία υποβολής της αίτησης λήγει αύριο, 17 Μαΐου, ισχυρά συστήνουμε, σε όσους συναδέλφους δεν το έχουν κάνει ακόμα, να αιτηθούν για τοποθέτηση στο Back Office, με τηλεργασία.   

Ο Σύλλογός μας, για ακόμα μια φόρα, με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια στέκεται δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης           Βάιος Νάκος

 

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top