Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 144

Πρόγραμμα κατασκηνώσεων e-ΕΦΚΑ 2023

friends-1

Συνάδελφοι,

Ξεκινά σήμερα η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων του e-ΕΦΚΑ για το 2023, με καταληκτική ημερομηνία την 7 Ιουνίου 2023.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν τα παιδιά ηλικίας 6-16 ετών (γεννημένα μεταξύ 2007 και 2017), εν ενεργεία ασφαλισμένων στο πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ).

Σύμφωνα με την απόφαση του e-ΕΦΚΑ, η σειρά επιλογής των δικαιούχων θα γίνει κατόπιν μοριοδότησης με βάση το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και το πλήθος των ανηλίκων τέκνων των αιτούντων και όχι με βάση τον χρόνο υποβολής της αίτησης.

Επισημαίνουμε και φέτος ότι σύμφωνα με την κλαδική μας σύμβαση: «οι τράπεζες που δεν έχουν ιδιόκτητες κατασκηνώσεις, χορηγούν κατασκηνωτικό επίδομα ύψους 724€, υπό την προϋπόθεση ότι ο e-ΕΦΚΑ έχει απορρίψει όλες τις δυνατές επιλογές του εργαζόμενου».

Υπό το παραπάνω πλαίσιο και προκειμένου να αποζημιωθεί από την Τράπεζα η πιθανή απόρριψη της αίτησης, συστήνουμε να καταχωριστούν και οι 5 δυνατές επιλογές που δίνονται από το σύστημα, είτε κατασκηνώσεις, είτε κατασκηνωτικές περίοδοι, είτε συνδυασμός αυτών. Η σειρά με την οποία θα δηλωθούν οι κατασκηνώσεις και οι κατασκηνωτικές περίοδοι, δηλώνουν τη σειρά προτίμησης για αυτές. Το παιδί θα φιλοξενηθεί στην πρώτη - κατά σειρά δήλωσης –κατασκήνωση και περίοδο η οποία έχει διαθέσιμες θέσεις.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων υποβάλλονται προς τον e-ΕΦΚΑ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο:

  1. Είτε από τον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ στην διεύθυνση: https://www.efka.gov.gr/camping,
  2. Είτε μέσω του gov.gr, στην διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/programmata-kataskenoseon-eephka

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, η είσοδος στο σύστημα γίνεται με τους κωδικούς Taxisnetκαι την αίτηση υποβάλλει ο άμεσα ασφαλισμένος που έχει ως προστατευόμενο μέλος το παιδί.

Επισυνάπτονται οι αναλυτικές οδηγίες του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή των αιτήσεων, οι συχνές ερωτήσεις, καθώς και η λίστα των κατασκηνώσεων για το 2023, στην οποία αναφέρονται και οι διαθέσιμες θέσεις ανά περίοδο, προκειμένου να καταχωριστεί η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Τα αποτελέσματα των αιτήσεων θα ανακοινωθούν από τον e-ΕΦΚΑ, στην ιστοσελίδα του, τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023.

Σε κάθε περίπτωση και για κάθε ζήτημα που αφορά στη διαδικασία για τις κατασκηνώσεις (τρόπο καταχώρησης, απορρίψεις κ.α.) επικοινωνείτε άμεσα με τον Σύλλογό μας και πιο συγκεκριμένα με τους συναδέλφους Κώστα Ψιλιώτη (εσωτ. 85034, κιν. 6945388490) και Νάνσυ Τζίφα (εσωτ. 25946, κιν. 6932300666).

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης            Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top