Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 151

Αλληλεγγύη και στήριξη στους πληγέντες συναδέλφους μας

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια των συντονισμένων ενεργειών μας με την Ομοσπονδία, για τους πληγέντες από την κακοκαιρία στη Θεσσαλία, θα θέλαμε να καλέσουμε όσους συναδέλφους αντιμετωπίζουν προβλήματα, έπειτα και από την κάλυψη των πρώτων αναγκών, να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο, προκειμένου να υπάρξει έμπρακτα η στήριξή μας.

Παράλληλα προτρέπουμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη δράση Συγκέντρωση εθελοντικής βοήθειας για τους συμπολίτες μας στη Θεσσαλία (sharepoint.com), όπως αυτή προκηρύχθηκε από την Τράπεζα.

Αντίστοιχα βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, ώστε οι συνάδελφοι που έχουν πληγεί να επικοινωνήσουν στο groupmail«Οργανωσιακή Υγεία», για να πραγματοποιηθεί καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί και να σταθεί η Τράπεζα αρωγός στην προσπάθεια ανακούφισης των αναγκών τους.

Σε αντίστοιχη επικοινωνία βρισκόμαστε με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου διαμορφώνεται δίκτυο συγκέντρωσης βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς και παροτρύνουμε όλους τους συναδέλφους να συνδράμουν στη βοήθεια αυτή, κατόπιν ενημέρωσης από τους Δήμους τους.

Λόγω της καταστροφής του οδικού δικτύου ή της διακοπής χρήσης του λόγω πλημμυρών, αρκετοί συνάδελφοι μετακινούνται μέσω μεγάλων παρακάμψεων προς τους τόπους εργασίας τους. Στην περίπτωση που οι αποστάσεις θα ξεπερνούν πλέον τα 50 χιλιόμετρα μετ’ επιστροφής, καλούμε την Διοίκηση να αποζημιώσει τους εργαζόμενους με βάση την Πολιτική Μετακινήσεων. Οι συνάδελφοι πρέπει να καταγράψουν τις μέρες που θα απαιτηθεί να μετακινούνται και να μας το δηλώσουν.

Τα φυσικά φαινόμενα τείνουν να γίνονται δριμύτερα αφήνοντας συνεχώς περισσότερες πληγές. Εμείς, οι εργαζόμενοι, δίνουμε παράδειγμα αλληλεγγύης και οργάνωσης.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας

Μουλακάκης Στυλιανός       Νάκος Βάιος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top