Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 162

Σύσκεψη των συλλόγων στην ΟΤΟΕ

 

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες έπειτα από το κάλεσμα της ΟΤΟΕ, η προγραμματισμένη σύσκεψη των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα.

Όλοι οι εκπρόσωποι των συλλόγων τοποθετήθηκαν σχεδόν ταυτόσημα, απέναντι στις αντεργατικές επιδιώξεις της Διοίκησης και η Ομοσπονδία μας έθεσε ως αναγκαιότητα την κοινή, ενωτική δράση. Με δεδομένο δε, ότι όλοι οι σύλλογοι με τις ανακοινώσεις τους κατευθύνονται προς προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, το Προεδρείο της ΟΤΟΕ, κάλεσε όλους τους συλλόγους να στηρίξουν την απεργία που προκήρυξε ο Σ.Ε.Τ.Π. για τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη.

 

Συνάδελφοι,

Η απεργία της 30ης Οκτώβρη, αφορά όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς, χωρίς καμία εξαίρεση. Η Διοίκηση ξεδιπλώνει το επιχειρηματικό της σχέδιο για περαιτέρω μείωση του προσωπικού, με πρόσχημα το νέο μοντέλο καταστημάτων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των τραπεζικών εργασιών.

Η απεργία της 30ης Οκτώβρη, έρχεται ως συνέχεια των σχεδιασμένων δράσεων και παρεμβάσεων του Συλλόγου μας από την εξαγγελία του επιχειρηματικού πλάνου της Διοίκησης.

Στις 30 Οκτώβρη, όλοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, απεργούμε:

  • Γιατί τα καταστήματα του μέλλοντος δε χτίζονται με στοχοποίηση των συναδέλφων μας.
  • Γιατί στην εργασία μας δεν είμαστε κάποιοι «ρόλοι» τους οποίους η Διοίκηση θα μεταβάλλει ή θα καταργεί με βάση τα πλάνα της.
  • Γιατί η Διοίκηση οφείλει να εφαρμόσει τις Συλλογικές μας Συμβάσεις για την προστασία της απασχόλησης και την αξιοποίηση του συνόλου του προσωπικού, ενόψει των τεχνολογικών αλλαγών.
  • Γιατί δεν περισσεύει κανείς.
  • Γιατί είμαστε όλοι τραπεζοϋπάλληλοι.
  • Γιατί σε εποχή κερδοφορίας δε συρρικνώνεσαι, αναπτύσσεσαι.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης       Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top