Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 165

Ό,τι και να κάνετε, θα νικήσουμε!

Συνάδελφοι,

Επειδή η συμμετοχή στην απεργία της Δευτέρας φαίνεται να λαμβάνει μαζικές διαστάσεις, ενημερωθήκαμε για κινήσεις από την πλευρά της διοίκησης, δήθεν «να υπάρξει ευρύτερη συζήτηση» και να ανακοπεί η απεργιακή δυναμική.

Εκφραστές αυτής της πρακτικής είναι κάποιοι περιφερειακοί και διευθυντές, που τελικώς - σε πάρα πολλές περιπτώσεις - δε στέκονται απλά σε δήθεν πατερναλιστικές νουθεσίες, αλλά άκομψα και παράτυπα, εκμεταλλευόμενοι την ιεραρχική τους θέση και πέρα από τα όρια του ρόλου τους, αφήνουν ή υπονοούν απειλές.

Τους καλούμε να σταματήσουν και ήδη έχουμε προχωρήσει σε εξώδικη διαμαρτυρία και όπου χρειαστεί θα προχωρήσουμε και σε εισαγγελική παρέμβαση.

Κύριοι της διοίκησης,

Φαίνεται ότι δεν έχετε άλλο τρόπο να διοικήσετε και καταφεύγετε στις απειλές και το φόβο. Όμως η απεργία θα πετύχει. Ακόμα και αν αντιστρέψετε την απόφαση κάποιων συναδέλφων να απεργήσουν, θα έχετε χάσει το σεβασμό πολλαπλάσιων με τον τρόπο που λειτουργείτε.

Και για να είναι ξεκάθαρο παντού, τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη:

Απεργούμε γιατί δεν δεχόμαστε να αποτελούν οι εργαζόμενοι μόνιμα το πρόβλημα της Τράπεζας, σύμφωνα με τη διοίκηση, ακόμα και σε μία εποχή κερδοφορίας. Δίνουμε εδώ και χρόνια τον καλύτερό μας εαυτό και αντί να απολαμβάνουμε ασφάλεια στην εργασία μας και ικανοποιητικές αμοιβές, ως δίκαιο αντίτιμο της προσπάθειας μας, ως επιβράβευση λαμβάνουμε εκ νέου την προσπάθεια της διοίκησης για απομείωση προσωπικού και απαξίωση.

Απεργούμε γιατί δεν περισσεύει κανένας.

Απεργούμε γιατί διεκδικούμε αυξήσεις, που θα πηγάζουν από την κερδοφορία που έχουμε οι εργαζόμενοι πετύχει με τον κόπο μας και όχι από το μισθό των συναδέλφων που η διοίκηση σκοπεύει να αποτινάξει. Δεν είμαστε κανίβαλοι!

Τη Δευτέρα, όλοι οι εργαζόμενοι στέλνουμε το μήνυμά μας και δεν υποχωρούμε στα σχέδια της διοίκησης.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης       Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top