Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 166

Οι εργαζόμενοι απάντησαν.

 

Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς, τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη, με τη δυναμική συμμετοχή μας στην απεργία, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας απέναντι στις μεθοδεύσεις απαξίωσης και συρρίκνωσης που εφαρμόζει η Διοίκηση.

Παρά τις πιέσεις και τις «παραινέσεις» που ασκήθηκαν ενάντια στην απεργία, οι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν και απαίτησαν την αξιοποίηση του συνόλου του προσωπικού, τη διακοπή της συρρίκνωσης και την δίκαιη και θεσμική μισθολογική ανταμοιβή με βάση και την υψηλή κερδοφορία της Τράπεζας.

Ήδη η Διοίκηση, από την προκήρυξη κιόλας της απεργίας, άλλαξε τη στάση της, για την αξιοποίηση εργαζόμενων και το ίδιο αναμένουμε να πράξει και για το σύνολο.

Η Διοίκηση έλαβε το μήνυμα των εργαζόμενων και πρέπει άμεσα:

  • Να σταματήσει τις «ψηφιακές λογικές» απαξίωσης.
  • Να τηρήσει τις θεσμικά ειλημμένες υποχρεώσεις της, για την προετοιμασία, και αναζήτηση εναλλακτικών αρμοδιοτήτων για τους εργαζόμενους και την ουσιαστική προστασία και αξιοποίηση όλων των συναδέλφων, στην Τράπεζα.

Επιμένουμε και συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε, γιατί κανένας εργαζόμενος δε μπορεί να στοχοποιείται, κανένας εργαζόμενος δε μπορεί να διαχωρίζεται. Στη νέα Τράπεζα που η Διοίκηση οραματίζεται, όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε θέση.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης       Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top