Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 174

Επιβάλλονται αλλαγές στα νέα καταστήματα

    • για την υγεία των εργαζομένων

    • για την άρτια λειτουργία τους που θα διευκολύνει την εργασία

 

Συνάδελφοι,

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση της Τράπεζας ο μετασχηματισμός της εμφάνισης και προπαντώς της λειτουργίας των καταστημάτων στο Δίκτυο, εκφράσαμε την αντίθεσή μας. Η αντίθεσή μας αυτή, δεν στράφηκε ενάντια στην αλλαγή, ούτε εκφράστηκε ως εμμονική αντίδραση στον σχεδιασμό της Διοίκησης, αλλά οπλίστηκε εξ αρχής από ουσιαστικά επιχειρήματα.

Με στόχο μας την προστασία των εργαζομένων, ως προς την υγεία και ως προς τις συνθήκες εργασίας στα καταστήματα, επισημάναμε από την πρώτη στιγμή, ότι όποια αλλαγή πραγματοποιηθεί, θα πρέπει να:

 

  • εξετάζει την πραγματική ανάγκη στελέχωσης των καταστημάτων σε όλη τη χώρα,

  • εξετάζει τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στην εξυπηρέτηση των πελατών,

  • προβλέψει τις ανάγκες που θα προκύψουν στο νέο μοντέλο,

  • αντλήσει δεδομένα από μεγαλύτερο δείγμα καταστημάτων,

  • εξετάσει κατά πόσο είναι λειτουργικό το νέο μοντέλο ανά γεωγραφική περιοχή και κυρίως

  • οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να διαμορφώσουν, με την εμπειρία, τις δυνατότητες και τη γνώση του αντικειμένου και των πελατειακών αναγκών, τις συνθήκες που θα εργάζονται, για την εξέλιξη, τόσο τη δική τους, όσο και της Τράπεζας.

Καθώς ο μετασχηματισμός των καταστημάτων εξελίσσεται, εντείναμε τις επισκέψεις στα καταστήματα, στα οποία έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακαίνισης και λειτουργίας με το νέο μοντέλο.

Τόσο από την φυσική παρατήρηση, όσο κυρίως από τις επισημάνσεις των συναδέλφων, καταγράφουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες που προκύπτουν και σχετίζονται, τόσο με την υγεία των εργαζομένων όσο και με τη λειτουργικότητα των καταστημάτων.

Έχοντας τις πρώτες διαπιστώσεις, αποστείλαμε επιστολή προς τη Διοίκηση προκειμένου να υπάρξει συζήτηση για την ουσιαστική και αναγκαία εξεύρεση λύσεων, την οποία και επισυνάπτουμε.

Η αλλαγή στη μορφή των καταστημάτων, αλλά και στον τρόπο εξυπηρέτησης, είναι μια δυναμική διαδικασία, την οποία διαρκώς παρακολουθούμε στενά, με σκοπό να παρεμβαίνουμε για την διόρθωση των προβλημάτων.

Παράλληλα, ως ουσιαστικοί θεσμικοί εκφραστές των συλλογικών αιτημάτων, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε η μετάβαση στο νέο μοντέλο λειτουργίας να πραγματοποιηθεί με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα στην καθημερινότητα των εργαζομένων, όπως επίσης και να πλησιάσει στο αποτέλεσμα που οι εργαζόμενοι επιθυμούν να έχουν στη δουλειά τους. Οι συνάδελφοι καλούνται να εργαστούν σύμφωνα με το νέο μοντέλο, που θα πρέπει να επιλύει τα προβλήματα και όχι να τους δημιουργεί νέα, προκειμένου να το εξελίξουν, όπως γνωρίζουν και μπορούν.

Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις και την καταγραφή των προβλημάτων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να επικοινωνούν μαζί μας, προκειμένου να θέσουν επισημάνσεις και προβλήματα που παρουσιάζονται διαρκώς.

Η Τράπεζα έχει εισέλθει στη νέα εποχή, στην οποία κοιτάζει μπροστά και αποδίδει. Και αυτό το έχει πετύχει αποκλειστικά μέσα από τους εργαζόμενούς της. Οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που δίνουν τις λύσεις και αυτό θα πράξουν και τώρα.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας

Μουλακάκης Στυλιανός       Νάκος Βάιος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top