Αναζητήστε

Ενημερωτικό σημείωμα Νο 58

Διόρθωση στα ποσά καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πίστωση των ποσών της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων, όπως αυτά υπεγράφησαν στη συμφωνία του Συλλόγου με τη Διοίκηση της Τράπεζας. Από ενημερώσεις συναδέλφων, διαπιστώσαμε άμεσα, ότι η πίστωση δεν έγινε επί του καθαρού μισθού, αλλά επί του πληρωτέου.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήσαμε άμεσα με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, για το εν λόγω θέμα, διαπιστώθηκε ότι λόγω τεχνικού λάθους, οι πιστώσεις όντως δεν πραγματοποιήθηκαν με τον σωστό τρόπο.

Συγκεκριμένα, το ποσό που προβλέπεται στη συμφωνία, είναι ο μηνιαίος καθαρός μισθός και προσδιορίζεται από τον μικτό μισθό όπως αυτός αναγράφεται στο επάνω μέρος της απόδειξης μισθοδοσίας (Μισθός) συν τα επιδόματα ΑΜΕΑ και Υποδοχής πελατείας, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών και ΦΜΥ.

Οι εκπρόσωποι της Δ.Α.Δ. δεσμεύτηκαν ότι το λάθος αυτό θα διορθωθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και για τη διόρθωση θα ενημερωθούν οι δικαιούχοι.

Παράλληλα, επισημάνθηκε από την πλευρά μας, ότι ο έλεγχος του κριτηρίου των ετήσιων αποδοχών, για την καταβολή ή όχι της οικονομικής ενίσχυσης (21000 και 30000 € ετήσιες αποδοχές), θα πρέπει να γίνει με την άθροιση των μισθοδοσιών των εργαζόμενων του έτους 2023 και όχι με τον πολλαπλασιασμό των αποδοχών του Νοεμβρίου 2023 επί δεκατέσσερα, ενώ για τον υπολογισμό του ποσού καταβολής θα πρέπει να είναι ο καθαρός μισθός του μήνα Νοεμβρίου 2023.

Οι εκπρόσωποι της Δ.Α.Δ. δεσμεύτηκαν ότι θα ελεγχθεί το αίτημά μας αυτό, σε δεύτερο χρόνο.

Για ακόμα μία φορά αναδεικνύεται η ανάγκη και η αξία θεσμοθετημένων παροχών με την υπογραφή Επιχειρησιακών Συμβάσεων με διαφανείς όρους και διαδιακασίες.

Σε κάθε περίπτωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης     Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top