Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 178

 

Μέσα από τις συμβάσεις μας, ρυθμίζουμε τις αποδοχές, διεκδικούμε αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους

 

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας διαχρονικά μέσα από την υπογραφή συμβάσεων, έχει θεσμοθετήσει επιδόματα και παροχές που αφορούν στις οικογενειακές και τις κοινωνικές ανάγκες όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα.

Τέτοια θεσμοθετημένη κατάκτηση, από το 2008, αποτελεί και η οικονομική ενίσχυση συναδέλφων, όπου είτε οι ίδιοι, είτε τα τέκνα τους, έχουν ποσοστό αναπηρίας. Η οικονομική ενίσχυση έρχεται επιπρόσθετα στις κλαδικές κατακτήσεις, που αφορούν σε επιπλέον ημέρες άδειας και στη χρήση μειωμένου ωραρίου απασχόλησης.

Προκειμένου οι εργαζόμενοι που δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση ΑΜΕΑ, να απολάβουν στο ακέραιο το σύνολο της καταβολής, ο Σύλλογός μας υπέγραψε ειδικό όρο σε Επιχειρησιακή Σύμβαση, ώστε η καταβολή να είναι ετήσια και το ποσό ανέρχεται στα 5.880€. Η ρύθμιση αυτή, αποτελεί την ευνοϊκότερη συλλογική ρύθμιση που υπάρχει θεσμικά κατοχυρωμένη στην Ελλάδα.

Παράλληλα, με πρωταρχικό στόχο τη στήριξη των μισθολογικών αποδοχών και την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των συναδέλφων, ο Σύλλογός μας πέτυχε την πρόσφατη συμφωνία για την οικονομική ενίσχυση των χαμηλότερα αμειβόμενων συναδέλφων, με την οποία κατοχυρώσαμε και διευρύναμε την απόδοση εφάπαξ καταβολής σε περίπου 5800 εργαζόμενους. Αυτή η συμφωνία, είναι η πρώτη στον χώρο και δημιουργεί τις βάσεις να επαναληφθεί και τα επόμενα χρόνια.

Στο ίδιο πλαίσιο και λόγω της αυξημένης κερδοφορίας της Τράπεζας, διεκδικούμε, η εφαρμογή των αυξήσεων της κλαδικής μας σύμβασης (2,5%), να καταβληθεί εμπροσθοβαρώς.

Τέλος και πιο σπουδαίο, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την κλαδική διεκδίκηση για τον υπολογισμό του μισθολογικού κλιμακίου και του επιδόματος πολυετίας, σύμφωνα με τους όρους των κλαδικών μας συμβάσεων και του ενιαίου μισθολογίου, με βάση τα πραγματικά έτη υπηρεσίας.

Η διαχρονική θεσμική διεκδίκηση από τον Σύλλογο για αυξήσεις (π.χ. επιδόματα ευθύνης και ρόλου), φέρνει τις μονομερείς αυξήσεις από την πλευρά του εργοδότη. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος μας είναι να διευρύνουμε τις θεσμικά κατοχυρωμένες αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα, ώστε να αποτελούν ρυθμισμένες αμοιβές, ανεξάρτητα από τις μονομερείς αυξήσεις που δίνει ο εργοδότης.

Με συνέπεια, ειλικρίνεια, με ευθύνη και συνείδηση στον ρόλο μας, προασπίζουμε και διευρύνουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης     Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top