Ανακοίνωση Νο 65

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Η ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (11 Μαΐου 2019), με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 συναδέλφων, η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, η οποία ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία τον Διοικητικό και τον Οικονομικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Συγκεκριμένα, ο Διοικητικός Απολογισμός, εγκρίθηκε σε ποσοστό 91,5%, ενώ με το ίδιο ποσοστό, 91,5%, εγκρίθηκε και ο Οικονομικός Απολογισμός του Συλλόγου μας.

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, οι συνάδελφοι επιβεβαίωσαν με την ψήφο τους την πετυχημένη πορεία και το έργο του Συλλόγου, σε μια δύσκολη χρονιά λόγω των πολλών γεγονότων στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και λόγω της γενικότερης συγκυρίας.

 

Τα θέματα που κυριάρχησαν και αναλύονται στον Απολογισμό Δράσης του Συλλόγου μας, ήταν:

ü  Η υπογραφή της Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. με διασφάλιση της απασχόλησης και κατοχύρωση νέων ρυθμίσεων.

ü  Η συμφωνία για την ρευστοποίηση του εφάπαξ 2.500 εργαζομένων οι οποίοι έλαβαν σχεδόν ολόκληρο το ποσό που δικαιούνταν, σήμερα.

ü  Η διεκδίκηση της δημιουργίας νέου ενιαίου προγράμματος εφάπαξ στο οποίο ο Σύλλογός μας ζήτησε και επέβαλε εργοδοτική εισφορά 2%, έναντι 1% που ήθελε αρχικά η Τράπεζα, παρότι το πρόγραμμα αυτό, θα είναι μονομερής εργοδοτική πράξη, όπως διευκρίνισαν οι εκπρόσωποι της Τράπεζας κατά τη διάρκεια των συζητήσεων.

ü  Η αποφασιστική στάση υπεράσπισης των εργαζομένων στα κόκκινα δάνεια (RBU), για τους οποίους ο Σύλλογός μας διαμήνυσε με κατηγορηματικό τρόπο στη Διοίκηση της Τράπεζας, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί απόσχιση και απώλεια της τραπεζοϋπαλληλικής ιδιότητας των συναδέλφων μας.

ü  Η απόκρουση των επιθέσεων της εργοδοσίας για εθελοντική μερική απασχόληση και εθελοντική άδεια με την ματαίωση των αντεργατικών της σχεδίων.

Ακόμα αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν και πολλά άλλα επιμέρους θέματα στα οποία ο Σύλλογός μας είχε έντονη και αποτελεσματική δράση. Αξίζει να αναφερθεί, ότι κάποιοι - ελάχιστοι - ομιλητές που άσκησαν - για αντιπολιτευτικούς λόγους - κριτική στη Διοίκηση του Συλλόγου μας, αυτή κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους, γεγονός, που επιβεβαιώνει την γενικότερη αναγνώριση της θετικής πορείας της χρονιάς που πέρασε.

 

Συνάδελφοι,

Ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του Συλλόγου μας, που εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία (91,5% ο Διοικητικός και 91,5% ο Οικονομικός), αποτελούν δέσμευση ευθύνης για όλους εμάς, να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά, αποφασιστικά και αποτελεσματικά και στην νέα περίοδο του τρέχοντος έτους μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

Έχουμε μπροστά μας και αυτά αναλύθηκαν ως προγραμματισμός δράσης του Συλλόγου μας:

  • Τη νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση,
  • Τη θεσμική θωράκιση (μέσω Επιχειρησιακής Σύμβασης) του νέου – υπό ίδρυση - Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης,
  • Την προστασία των συναδέλφων που εργάζονται στα Τμήματα Διαχείρισης κόκκινων δανείων,
  • Τη λειτουργία και τις καλύψεις του Ομαδικού Ιατροφαρμακευτικού Προγράμματος, μέσα και από την προσπάθεια της ΟΤΟΕ για τη θέσπιση Ομαδικού Ιατροφαρμακευτικού Προγράμματος για όλους του Τραπεζοϋπαλλήλους,
  • Σειρά άλλων ευρύτερων, ή εξειδικευμένων θεμάτων.

Είμαστε ο αντιπροσωπευτικός Σύλλογος των Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς και αυτό αυξάνει την ευθύνη μας, αλλά και την αποφασιστικότητά μας, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των καιρών και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό για τους εργαζόμενους.

Αυτή είναι η δική μας απόφαση – δέσμευση που αποτελεί ταυτόχρονα και μήνυμα στη Διοίκηση της Τράπεζας που πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη πριν από τις όποιες επιλογές της.

 

Για το Δ.Σ του Σ.Ε.Τ.Π.

Ο Πρόεδρος              Ο Γ. Γραμματέας

  Γιάννης Κάκκας           Στέλιος Μουλακάκης

Go to top